Αρχική Πολιτική Κικίλιας: Εξαιρετικά αποτελέσματα για τον τουρισμό το 2022

Κικίλιας: Εξαιρετικά αποτελέσματα για τον τουρισμό το 2022

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Tην εκτίμησή του ότι το 2023 μπορεί να πάει καλύτερα από το 2022 εξέφρασε ο υπουργός τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, από το βήμα του 6ου φόρουμ φιλοξενίας που διοργανώνει το ΞΕΕ, στο πλαίσιο της διεθνούς εμπορικής έκθεσης Horeca που σήμερα άνοιξε τις πύλες της.

Όπως είπε ο υπουργός, ήδη η πορεία των προκρατήσεων είναι εξαιρετική και υπογράμμισε ότι ακόμα κι αυτή την περίοδο πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν έχουν ήδη υπογραφεί συμφωνίες με αεροπορικές εταιρίες, προκειμένου από τώρα να έρχονται επισκέπτες στην Ελλάδα από το εξωτερικό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος 10 Μαρτίου ξεκινάνε και οι απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα. Αυτές ανέρχονται σε 56 πτήσεις την εβδομάδα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τόνωση του τουριστικού ρεύματος από την αμερικανική αγορά προς την Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά την σεζόν του 2022 η Ελλάδα όχι μόνο τα κατάφερε, όπως είπε ο κ. Κικίλιας, αλλά πέτυχε και εξαιρετικά αποτελέσματα. Είναι ενδεικτικό ότι τη στιγμή που τα αεροδρόμια στις ευρωπαϊκές αγορές κινήθηκαν με πτώση 22% σε σχέση με το 2019, τα ελληνικά αεροδρόμια σημείωσαν μόλις 1% πτώση σε σχέση με το 2019.