Αίθριος αναμένεται ο καιρός σήμερα Μεγάλη Δευτέρα με λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν έως 5 μποφόρ στα Δωδεκάνησα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.
Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από το Meteo, αναμένονται νεφώσεις, με εξαίρεση τα νότια τμήματα της χώρας όπου θα υπάρχει ηλιοφάνεια με νεφώσεις κατά διαστήματα. Πιθανότητα σποραδικών, πρόσκαιρων βροχών υπάρχει στα δυτικά και βόρεια. Η θερμοκρασία στη Μακεδονία και στη Θράκη θα κυμανθεί από 5 έως 20 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλία από 8 έως 23, στην Ήπειρο από 7 έως 22, στη Στερεά και στην Πελοπόννησο από 6 έως 23, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 20, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 4 έως 17, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 6 έως 19, και στην Κρήτη από 5 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το απόγευμα θα γίνουν βόρειοι ίδιας έντασης. Στα Δωδεκάνησα οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.
Ο καιρός σήμερα σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις. Υπάρχει μικρή πιθανότητα για ασθενείς και πρόσκαιρες βροχές κατά τόπους, μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές έως νότιες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Η πρόγνωση της ΕΜΥ
Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Ασθενείς τοπικές βροχές είναι πιθανόν να σημειωθούν μέχρι το μεσημέρι στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και κυρίως μέχρι το απόγευμα στη δυτική Μακεδονία. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά έως 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 17 με 19 βαθμούς και κατά τόπους στο Ιόνιο και τα δυτικά και κεντρικά ηπειρωτικά τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ 15-04-2025
Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, στα κεντρικά και τα βόρεια (πλην της Θράκης). Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές.
Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα βόρεια ηπειρωτικά τις βραδινές ώρες.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει τους 19 με 21 και τοπικά τους 22 βαθμούς Κελσίου.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 16-04-2025
Στα δυτικά λίγες τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και αργά το βράδυ στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν ασθενείς βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες, οπότε στη Θεσσαλία ίσως βρέξει τοπικά και από το απόγευμα αραιές νεφώσεις.
Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στο Αιγαίο 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ 17-04-2025
Αραιές νεφώσεις κατά τόπους και κατά περιόδους πιο πυκνές με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά. Μεμονωμένες καταιγίδες είναι πιθανόν να εκδηλωθούν στο Ιόνιο το βράδυ.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 με 8 μποφόρ, το βράδυ θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Στα ανατολικά θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί πάνω από τα κανονικά επίπεδα.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18-04-2025
Σε όλη τη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες, οπότε στα βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν απο δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά τα νότια 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.