Αρχική Παιδεία Κεραμέως: Τι γίνεται εάν ένας υποψήφιος νοσήσει στην διάρκεια των Πανελλαδικών

Κεραμέως: Τι γίνεται εάν ένας υποψήφιος νοσήσει στην διάρκεια των Πανελλαδικών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Αφότου ολοκληρωθεί η φετινή σχολική χρονιά θα αξιολογηθεί εάν χρειαστεί να ανοίξουν νωρίτερα την καινούργια σχολική «σεζόν» ανέφερε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Αναφορικά με το θέμα των Πανελλήνιων εξετάσεων τόνισε πως πρέπει να εφαρμοστούν πρωτόκολλα για την προστασία και την πρόληψη σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.

«Θα υπάρχει η διαδικασία των self test αλλά σε ικανό διάστημα πριν τις εξετάσεις για να γίνει επιβεβαιωτικό αν χρειαστεί μοριακό τεστ ή rapid test» εξήγησε η υπουργός, σε δηλώσεις της στο ΟΡΕΝ, λέγοντας πως τις επόμενες μέρες θα δοθεί στη δημοσιότητα το πλήρες πρωτόκολλο.

«Θα εφαρμοστούν πρωτόκολλα για την προστασία και την πρόληψη σύμφωνα και με τις οδηγίες των ειδικών»… «Αν κάποιος νοσήσει τότε υπάρχει πρόβλεψη να μπορεί να δώσει εξετάσεις τον Σεπτέμβριο. Αυτό ισχύει μόνο για το ίδιο το πρόσωπο που μπορεί να νοσήσει. Δεν ισχύει για άλλους που μπορεί να δίνουν μαζί του εξετάσεις στην ίδια αίθουσα».

Μάλιστα, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να δημοσιευθεί η προκήρυξη από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την πρόσληψη της ομάδας προστασίας των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Σχετικά με τα φροντιστήρια τώρα, αυτά δεν ανοίγουν ακόμη. «Έχει ζητηθεί από την κυβέρνηση να ανοίξουν αλλά δεν έχουμε λάβει ακόμη το πράσινο φως από τους ειδικούς» διευκρίνισε η κ. Κεραμέως.