Αρχική Παιδεία Κεραμέως – Πανελλαδικές Εξετάσεις: Με self test και μάσκες οι υποψήφιοι

Κεραμέως – Πανελλαδικές Εξετάσεις: Με self test και μάσκες οι υποψήφιοι

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Για το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα ακολουθηθεί κατά την διάρκεια της διεξαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων και για το τι θα συμβεί αν κάποιος υποψήφιος βρεθεί θετικός στον κορονοϊό μίλησε μεταξύ άλλων η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Την ίδια στιγμή απάντησε στις έντονες κριτικές που δέχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κάνει συνεχώς λόγο για «σφαγή εισακτέων»

Η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, τόνισε ότι μέχρι το προσεχές Σάββατο 5 Ιουνίου, όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα προμηθευτούν από δύο self test. Το πρώτο θα πρέπει να το πραγματοποιήσουν στις 10 Ιουνίου και το δεύτερο στις 19 Ιουνίου. Σε περίπτωση που το τεστ βγει θετικό θα πρέπει μέσα σε 3 μέρες να κάνουν εργαστηριακό τεστ για επιβεβαίωση του αποτελέσματος.

Αν το τεστ βγει και πάλι θετικό, τότε ο διαγωνιζόμενος θα μπει σε καραντίνα και θα εξεταστεί τον Σεπτέμβριο. Αν αυτό γίνει στο δεύτερο τεστ και ο μαθητής έχει ήδη διαγωνιστεί σε εξεταστικό κέντρο, οι υπόλοιποι διαγωνιζόμενοι στο ίδιο κέντρο δεν θα έχουν κάποια επίπτωση και θα συνεχίσουν κανονικά τις εξετάσεις τους.

Η Υπουργός Παιδείας τόνισε ότι τόσο για τους διαγωνιζόμενους, όσο και για τους επιτηρητές, είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Η κυρία Κεραμέως, απαντώντας στην κριτική που δέχεται από την αξιωματική αντιπολίτευση και τον κ. Τσίπρα που έκανε λόγο για «σφαγή εισακτέων», απάντησε ότι δεν καταλαβαίνει αυτό που θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Να μπαίνει κάποιος στο Πανεπιστήμιο με 1 στα 20», αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά.

Συμπλήρωσε μάλιστα, πως στα τμήματα στα οποία αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, η βάση εισαγωγής ήταν 1,7 στα 20 και μόνο 3 στους 100 μαθητές αποφοιτούσαν κάθε έτος.