Αρχική Υπουργεία Κεραμέως: Οι εκπαιδευτικοί θα εμβολιαστούν πριν το γενικό πληθυσμό

Κεραμέως: Οι εκπαιδευτικοί θα εμβολιαστούν πριν το γενικό πληθυσμό

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με κλιμακούμενη ώρα προσέλευσης των μαθητών θα ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία της χώρας, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε τηλεοπτική της συνέντευξη.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η κ. Κεραμέως παρουσίασε τα μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων και σημείωσε ότι θα υπάρχει δυνατότητα για διαφορετική ώρα έναρξης και λήξης των μαθημάτων, προκειμένου να μην υπάρξει συνωστισμός μαθητώνγονέων και κηδεμόνων.

Την ίδια ώρα, όπως είπε η υπουργός, θα υπάρξουν διαφορετικά διαλείμματα για τους μαθητές ενώ όπου υπάρχει δυνατότητα θα χρησιμοποιούνται όλες οι είσοδοι για τους ίδιους λόγους.

Η υπουργός Παιδείας γνωστοποίησε, επίσης, ότι θα ανοίξει ειδική πλατφόρμα για τους εκπαιδευτικούς για να κάνουν προληπτικά τεστ από τις 14:00 έως τις 17:00.

«Πρόκειται για ένα προληπτικό μέτρο ώστε να υπάρξει μια εικόνα» ανέφερε η κ. Κεραμέως, προσθέτοντας ότι η πλατφόρμα αυτή αφορά και στους μαθητές του λυκείου που μπορούν να ζητήσουν μέσω αυτής την εξέτασή τους.

Ο ΕΟΔΥ, παράλληλα, θα κάνει δειγματοληπτικά τεστ στα σχολεία.

Η Νίκη Κεραμέως γνωστοποίησε, ακόμη, πως οι εκπαιδευτικοί θα εμβολιαστούν πριν από τον γενικό πληθυσμό ενώ προτεραιότητα θα έχουν οι καθηγητές με υποκείμενα νοσήματα.