Τρίτη, Ιανουάριος 31, 2023
Αρχική Υπουργεία Κεραμέως: Να διερευνηθούν οι καταγγελίες φοιτητριών στο ΑΠΘ

Κεραμέως: Να διερευνηθούν οι καταγγελίες φοιτητριών στο ΑΠΘ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Να κινηθούν τάχιστα οι διαδικασίες για να χυθεί άπλετο φως στις καταγγελίες πρώην φοιτητριών του ΑΠΘ για σεξουαλική παρενόχληση ζητά η Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας σε επικοινωνία της με τον πρύτανη του πανεπιστήμιου ζήτησε άμεση ενημέρωση και υπογράμμισε τη σημασία να κινηθούν τάχιστα οι διαδικασίες για να χυθεί άπλετο φως στις σχετικές υποθέσεις.

«Οι καταγγελίες πρώην φοιτητριών του ΑΠΘ για σεξουαλική παρενόχληση που δημοσιοποιήθηκαν με αφορμή την αποκάλυψη Μπεκατώρου πρέπει να διερευνηθούν μέχρι τέλους», αναφέρει σε σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η κ. Κεραμέως.

«Δεν νοείται η ύπαρξη τέτοιων περιστατικών σε κανένα χώρο, συμπεριλαμβανομένου του ακαδημαϊκού, ενός χώρου μάθησης, έρευνας, ελευθερίας λόγου και διακίνησης ιδεών», πρόσθεσε. «Επικοινώνησα με τον Πρύτανη του ΑΠΘ ζητώντας άμεση ενημέρωση και υπογραμμίζοντας τη σημασία του να κινηθούν τάχιστα οι διαδικασίες για να χυθεί άπλετο φως στις σχετικές υποθέσεις. Βάζουμε τέλος στη σιωπή, σπάμε την αλυσίδα του φόβου», κατέληξε στην ανάρτηση η κ. Κεραμέως.