Αρχική Παιδεία Κεραμέως: Μετά την 1η Σεπτεμβρίου η έναρξη του νέου σχολικού έτους

Κεραμέως: Μετά την 1η Σεπτεμβρίου η έναρξη του νέου σχολικού έτους

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να λειτουργήσουν τα ολοήμερα σχολεία η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ενώ σε ό,τι αφορά το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, τόνισε ότι εξετάζεται να ανοίξουν λίγο νωρίτερα τα σχολεία, σε καμία περίπτωση όμως νωρίτερα από την 1η Σεπτεμβρίου.

«Δεν έχω την απάντηση αυτή τη στιγμή, πάντως είναι κάτι που εξετάζουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά σχετικά με τη λειτουργία των ολοήμερων σχολείων.

Αναφερόμενη στην προσέλευση των μαθητών του Δημοτικού στα σχολεία, η κυρία Κεραμέως, σε συνέντευξή της στην πρωινή εκπομπή του Mega δήλωσε ότι αυτή ανέρχεται στο 81% και εξέφρασε την ικανοποίησή της για την «εξαιρετική τήρηση» των μέτρων προστασίας,την οποία απέδωσε στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Όπως είπε, υπάρχει διαρκής ενσωμάτωση και καταγράφεται σχετική αύξηση σε σχέση με τις πρώτες μέρες επαναλειτουργίας των δημοτικών σχολείων που το αντίστοιχο ποσοστό ήταν στο 80%.

Τόνισε ότι σε πρώτη φάση δόθηκε μεγάλη σημασία στην άρτια λειτουργία του πρωϊνού τμήματος των δημοτικών και στις άδειες ειδικού σκοπού για τους γονείς -τόσο στον δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα- για να μπορούν να κάνουν χρήση μειωμένου ωραρίου και να παραλαμβάνουν τα παιδιά τους νωρίτερα από το σχολείο.