Αρχική Παιδεία Κεραμέως για Πανελλαδικές: Στόχος να τελειώσουν στα μέσα Ιουλίου (vid)

Κεραμέως για Πανελλαδικές: Στόχος να τελειώσουν στα μέσα Ιουλίου (vid)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι να ξεκινήσουν οι πανελλαδικές εξετάσεις εντός του Ιουνίου ώστε να ολοκληρωθούν έως τα μέσα Ιουλίου», δήλωσε το πρωί η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Η υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι το προσεχές διάστημα το υπουργείο θα είναι σε θέση να κάνει ανακοινώσεις για τα μέτρα στην εκπαίδευση, αναφέροντας ότι, «Τα στοιχεία έως τώρα είναι αισιόδοξα. Τώρα που μιλάμε οι ειδικοί αναλύουν, συλλέγουν τα δεδομένα για να δουν σε τι βαθμό τα σκληρά μέτρα που έχουμε πάρει ως τώρα έχουν αποδώσει καρπούς. Θα περιμένουμε τα δεδομένα και θα ακούσουμε τους ειδικούς. Αυτοί θα μας κατευθύνουν για την επόμενη ημέρα. Όταν βγούμε από την καραντίνα θα είμαστε σε μία καθημερινότητα διαφορετική».

Η κ. Νίκη Κεραμέως τόνισε πως βασική προτεραιότητα είναι οι Πανελλαδικές να μην αποκλίνουν κατά πολύ από τις κανονικές ημερομηνίες διεξαγωγής τους, δηλώνοντας ότι «Οι Πανελλαδικές είναι βασική μας προτεραιότητα. Σταθερή μας επιδίωξη είναι να γίνουν και να γίνουν όσο πιο κοντά στις κανονικές ημερομηνίες δηλαδή να ξεκινήσουν μέσα στον Ιούνιο και να ολοκληρωθούν μέχρι τα μέσα Ιουλίου. Εδώ και πολλές εβδομάδες το υπουργείο Παιδείας έχει καταστρώσει σχέδια για τις διάφορες πιθανότητες».

Για τα πανεπιστήμια επανέλαβε ότι δεν θα χαθεί το ακαδημαϊκό εξάμηνο καθώς το 96% των προπτυχιακών μαθημάτων γίνονται εξ αποστάσεως.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί από το υπουργείο Παιδείας αφορούν όλες τις εκπαιδευτικές δομές.

Ακόμα, αναφέρθηκε στα δίδακτρα των ιδιωτικών δομών εκπαίδευσης και εξήγησε ότι με βάση υπουργική απόφαση για όσες υπηρεσίες δεν εκτελούνται δεν μπορούν να πληρώνονται π.χ. μεταφορά και σίτιση μαθητών.

Επίσης, στον βαθμό που μία δομή δεν κάνει καθόλου τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να εισπράττει χρήματα.