Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Κεραμέως για κακοκαιρία: Αμεσα η καταγραφή των ζημιών και οι πρώτες αποζημιώσεις

Το πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι η προστασία των πολιτών και για το λόγο αυτό ο κρατικός μηχανισμός δίνει προτεραιότητα στο να μην χαθούν ανθρώπινες ζωές, τόνισε η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε στον Σκάι, ότι τα καιρικά φαινόμενα ήταν έντονα, καθώς όπως είπε, σε δύο 24ωρα έβρεξε τόσο όσο σε έναν χρόνο.

Μέχρι χθες, ανέφερε, είχαν απεγκλωβιστεί περισσότεροι από 417 άνθρωποι που κινδύνευαν, χαρακτηρίζοντας «ως σωτήριο εργαλείο» το 112 χάρη στο οποίο έχουν σωθεί χιλιάδες πολίτες από τις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία.

Στην κατεύθυνση αυτή, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να ακολουθούν τους κανόνες τις πολιτικής προστασίας και να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη, το μήνυμα από το 112.

Αναφορικά με τις ζημιές, η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι θα ξεκινήσει άμεσα η καταγραφή τους και θα δοθούν άμεσα οι πρώτες αποζημιώσεις κατά τα πρότυπα των πρόσφατων πυρκαγιών.

Σχετικά με την κατάρρευση των υποδομών από την κακοκαιρία, όπως νέων δρόμων, η υπουργός Εσωτερικών είπε ότι θα εξεταστεί άμεσα τι συνέβη «υπό το πρίσμα των καιρικών συνθηκών που ζούμε».

Διαβάστε ακόμη:

Ευρωεκλογές 2024 – Αποτελέσματα ΥΠΕΣ: ΝΔ 27,5%, ΣΥΡΙΖΑ 14,58%, ΠΑΣΟΚ 13,75%

Ευρωεκλογές 2024 - Η μεγάλη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας...

«Στα αθλητικά πάμε..καλά»

Άρθρο των φοροτεχνικών Παναγιώτη Παντελή και Ηλία Χατζηγεωργίου Στα...

Τα “brainstorimg” Δούκα, οι τηλε-μεταγγραφές της Αττικής και ο γάμος της σεζόν

Η στήλη αυτή λέει..δημοσίως όσα φτάνουν στα…ευαίσθητα αυτιά μας...

Ενημερωτικό Δελτίο

Μητσοτάκης στην εισήγηση του: Περισσότερη δουλειά, λιγότερα λάθη και αποτελεσματικότητα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η τοποθέτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην εισήγηση του στο νέο υπουργικό συμβούλιο μετά τον ανασχηματισμό.Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών...

Η εισήγηση του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο

Με τη νέα του σύνθεση, αλλά με την ατζέντα που είχε ανακοινωθεί προ του ανασχηματισμού συνεδριάζει το υπουργικό Συνεδριάζει αυτή την ώρα το υπουργικό συμβούλιο...

Διάσκεψη Ειρήνης για την Ουκρανία στην Ελβετία παρουσία Κυριάκου Μητσοτάκη

Μετά την συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη Ειρήνης για την Ουκρανία, που θα πραγματοποιηθεί στο  θέρετρο...

Στις 10 το πρωί η συνεδρίαση του νέου υπουργικού

Ορκίστηκαν, εχθές παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, τα νέα μέλη της κυβέρνησης και σήμερα στις 10 το...