Αρχική Δήμοι ΚΕΔΕ: Τα αδιάθετα voucher των παιδικών σταθμών να δοθούν για τα ΚΔΑΠ

ΚΕΔΕ: Τα αδιάθετα voucher των παιδικών σταθμών να δοθούν για τα ΚΔΑΠ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την κάλυψη του συνόλου των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί από τις οικογένειες για φιλοξενία των παιδιών από τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των δομών, αλλά και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας όσων απασχολούνται σε αυτά συζητήθηκαν στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ.

Ως προς τον αριθμό των παιδιών που φέτος έμειναν εκτός voucher, o πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου δήλωσε ότι αυτό οφείλεται στον διπλάσιο αριθμό αιτήσεων σε σχέση με πέρυσι, παρότι κατά τα άλλα, ο συνολικός προϋπολογισμός καθώς και ο προς διάθεση αριθμός των voucher, έμεινε ο ίδιος.

Συμπλήρωσε πως θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά με την υφυπουργό Εργασίας αλλά θα στείλει και έγγραφο ώστε να ανασταλούν οι διακοπές των συμβάσεων  των εργαζομένων στις παραπάνω δομές, που θα ισχύσουν από 1ης Σεπτεμβρίου μέχρι να βρεθεί λύση τόσο για τα παιδιά όσο και για τους εργαζόμενους με τη δεύτερη κατανομή των voucher.

Η ΚΕΔΕ πιστεύει ότι πρέπει παράλληλα να γίνει προσπάθεια προκειμένου να απορροφηθούν όλα τα αδιάθετα voucher από παιδικούς, βρεφικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, που προκύψουν μετά την πρώτη κατανομή τους.