Αρχική Δήμοι ΚΕΔΕ: Παρουσιάζεται η πλατφόρμα για αδήλωτα τετραγωνικά- Τι θα περιλαμβάνει

ΚΕΔΕ: Παρουσιάζεται η πλατφόρμα για αδήλωτα τετραγωνικά- Τι θα περιλαμβάνει

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Συνεδριάζει το ΔΣ της ΚΕΔΕ  αυτή την ώρα στα γραφεία της ΚΕΔΕ (Γενναδίου 8). Στη συνεδρίαση έχουν κληθεί, όπως είχε αποφασιστεί να γίνεται πλέον σε κάθε συνεδρίαση, οι Πρόεδροι των ΠΕΔ της χώρας.

Επίσης,  στη συνεδρίαση θα παραβρεθεί ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολίτικής, κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος που θα ενημερώσει το σώμα για τα Λιμενικά Ταμεία.
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου θα παρουσιάσει στο σώμα την πλατφόρμα για την υποβολή από τους πολίτες των επιπλέον τετραγωνικών, που θα αρχίσει σύντομα να λειτουργεί για την εξυπηρέτησή τους. Η πλατφόρμα θα ανέβει σε ιστοσελίδα του Δημοσίου (σ.σ. πιθανότατα στο gov.gr) και οι πολίτες θα εισέρχονται σε αυτή με τους κωδικούς taxisnet και μέσω του Ε9 το οποίο θα εμφανίζεται στην οθόνη τους θα μπορούν να υποβάλουν τις δηλώσεις τους για ακίνητα που έχουν την ιδιοκτησία σε όλους τους δήμους της χώρας. Στη συνέχεια οι σχετικές δηλώσεις θα στέλνονται στους αρμόδιους δήμους, όπου και θα γίνονται οι σχετικές διορθώσεις.Να σημειωθεί ότι η ΚΕΔΕ, μετά από σχετική συζήτηση με τα υπουργεία Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ανέλαβε να δημιουργήσει μία πλατφόρμα για όλους τους δήμους της χώρας η οποία θα κοστίσει ελάχιστα (σ.σ. μόλις 20.000 ευρώ) σε σχέση με το τι θα κόστιζε αν καθένας από τους 332 δήμους, όπως ήταν η αρχική σκέψη (σ.σ. την αρχή έκανε ο δήμος Γλυφάδας) δημιουργούσε την δική του. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου είναι φανατικός υποστηριχτής της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και των λύσεων που παρέχουν οι σύγχρονες τεχνολογίες και στόχος του είναι, μετά τα Τρίκαλα, να τις εφαρμόσει κεντρικά για όλους τους δήμους, μέσω της ΚΕΔΕ.
Έκτακτο συνέδριο και μεταναστευτικό στην ατζέντα

Επίσης ο κ. Παπαστεργίου, θα ενημερώσει το ΔΣ για το έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ καθώς και την ημερομηνία διεξαγωγής του στην Αθήνα.
Επίσης θα οριστεί η οργανωτική επιτροπή.

Το θέμα του προσφυγικού/μεταναστευτικού υπό το πρίσμα των τελευταίων εξελίξεων θα απασχολήσει την ΚΕΔΕ που έχει ήδη κάνει τις σχετικές επαφές με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νότη Μηταράκη.