Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΚΕΔΕ: Έχουν ονοματεπώνυμο οι ευθύνες για τη μη πληρωμή των συμβασιούχων

Αιχμές για τους χειρισμούς του αρμόδιου υπουργού Επικρατείας Χριστόφορου Βερναρδάκη αφήνει η ΚΕΔΕ αναφορικά με τη μη πληρωμή των συμβασιούχων στη καθαριότητα των δήμων.  «Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος από τον περασμένο Δεκέμβριο είχε επισημάνει τα νομοτεχνικά προβλήματα που θα προκύψουν από την απόφαση της Κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργού κ. Βερναρδάκη, να ανανεωθούν οι συμβάσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα στους Δήμους.

Είχαμε επισημάνει τον κίνδυνο ότι όταν θα στέλνονταν τα εντάλματα πληρωμής στους Επιτρόπους και το Ελεγκτικό Συνέδριο, αυτά δεν θα εγκρίνονταν, με αποτέλεσμα να είναι στον αέρα η πληρωμή των δεδουλευμένων χιλιάδων εργαζομένων. Το πρόβλημα το γνώριζε και η Κυβέρνηση,  γι αυτό και οι αρμόδιοι υπουργοί  είχαν δημόσια δεσμευθεί ότι θα έφερναν τροπολογία στη Βουλή έγκαιρα, ώστε να λυθεί το πρόβλημα που όλοι γνώριζαν ότι θα προκύψει», προσθέτει.

«Δυστυχώς, παρά τις δεσμεύσεις τους, τίποτα δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα. Η μισθοδοσία χιλιάδων εργαζομένων είναι στον αέρα. Αυτό που έχει μείνει, είναι οι απειλές της Κυβέρνησης, ότι θα ασκηθούν διώξεις σε όσους Δημάρχους αρνηθούν να ανανεώσουν τις συμβάσεις των εργαζομένων που είχαν λήξει.

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος θεωρεί απαράδεκτη και πρωτοφανή την κατάσταση που επικρατεί.

Δήμοι και εργαζόμενοι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα θέατρο του παραλόγου, απέναντι σε μια Κυβέρνηση που από τη μια μας απειλεί με διώξεις αν δεν εφαρμόσουμε έναν νόμο που ψήφισε, ο οποίος όμως έχει τεράστια νομικά και συνταγματικά προβλήματα.

Κι από την άλλη αρνείται να δώσει νομοθετική λύση σε ένα πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε, προφανώς γιατί γνωρίζει ότι η λύση αυτή που υποσχέθηκε έχει νομοτεχνικά προβλήματα», συνεχίζει.

Η ΚΕΔΕ τονίζει, επίσης, ότι έχει δημιουργηθεί πρόβλημα και στους Δημάρχους, «που κινδυνεύουν να τους καταλογιστούν τα χρήματα που θα αναγκαστούν να καταβάλουν ως δεδουλευμένα στους εργαζόμενους, εφόσον αυτοί προσφύγουν δικαστικά και δικαιωθούν».

«Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος καλεί την Κυβέρνηση να σοβαρευτεί επιτέλους. Οι  αρμόδιοι υπουργοί πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Αν δεν μπορούν να δώσουν λύση στο πρόβλημα που δημιούργησαν, πρέπει να παρέμβει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και να δώσει λύση.

Σε κάθε περίπτωση, έχουν ονοματεπώνυμο οι ευθύνες για τη μη πληρωμή μέχρι σήμερα των συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα των Δήμων.

Η Κ.Ε.Δ.Ε. απαιτεί να δώσει άμεσα λύση η Κυβέρνηση και να καταθέσει την τροπολογία που υποσχέθηκε. Δεν έχει κανένας το δικαίωμα “να παίζει με το ψωμί” χιλιάδων οικογενειών», ολοκληρώνει την ανακοίνωσή της.

Διαβάστε ακόμη:

Αρχηγική εμφάνιση Τεμπονέρα: «Είναι η ώρα των νόμιμων ιδιοκτητών του ΣΥΡΙΖΑ»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στο κατάμεστο κλειστό...

ΒΙΝΤΕΟ – Οι αγρότες μπήκαν στην καρδιά της Αθήνας

Στην καρδιά της πόλης έφτασαν πριν λίγη ώρα οι...

Το 45,5% των πολιτών ζουν με καθυστερήσεις σε στεγαστικά δάνεια

Το γεγονός ότι η χώρα μας διανύει μια βαθιά στεγαστική...

ΒΙΝΤΕΟ Αίσχος! Αναρχικοί φώναζαν στα ΜΑΤ: «Που είναι ο Γιώργος;»

Σε μια αδιανότη ενέργεια προέβησαν οι αναρχικοί που συμμετείχαν...

Ενημερωτικό Δελτίο

Τα θερμά λόγια του Ιμάμογλου για τον Κώστα Μπακογιάννη

Τα θερμά λόγια του Ιμάμογλου για τον Κώστα Μπακογιάννη Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης αναφέρθηκε στο Δίκτυο Βαλκανικών Πόλεων και στη σύνοδο που έγινε στην πόλη του. Με...

Eπενδύσεις 100 εκατ. ευρώ προγραμματίζει η Premia Properties – Παραδίδεται το νέο κέντρο Logistics στον Ασπρόπυργο

Eπενδύσεις 100 εκατ. ευρώ προγραμματίζει η Premia Properties, παραδίδεται το νέο κέντρο Logistics στον Ασπρόπυργο,  η  εταιρεία προωθεί, για τη διετία 2024-2025,  με τη...

Σχέδιο δράσεων για την ενίσχυση της Οικογένειας και της Κοινωνικής συνοχής στον Δήμο Ιλίου

Σχέδιο δράσεων για την ενίσχυση της Οικογένειας και της Κοινωνικής συνοχής στον Δήμο Ιλίου Η Δήμαρχος Ιλίου, κα. Ανδριάνα Αλεβίζου – Κουκουβίνου, φιλοξένησε στο Δημαρχιακό...

Απάντηση του προέδρου του ΤΕΕ: Να τηρείται ο νόμος και να μην αφαιρούνται δικαιώματα από παράνομες πράξεις δημάρχων

Απάντηση του προέδρου του ΤΕΕ: Να τηρείται ο νόμος και να μην αφαιρούνται δικαιώματα από παράνομες πράξεις δημάρχων Στασινός προέδρος του ΤΕΕ: Να τηρείται ο...