Αρχική Δήμοι ΚΕΔΕ: Από τον Προϋπολογισμό η αναδρομική καταβολή του 13ου και 14ου μισθού...

ΚΕΔΕ: Από τον Προϋπολογισμό η αναδρομική καταβολή του 13ου και 14ου μισθού στους δήμους

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Πρόταση νομοθετικής διάταξης με αίτημα να εξασφαλιστεί, μέσω του κρατικού προϋπολογισμού, η αναδρομική καταβολή του 13ου και 14ου μισθού για το σύνολο των εργαζομένων στους δήμους θα καταθέσει στην κυβέρνηση η ΚΕΔΕ, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

«Είμαστε στο πλευρό των εργαζόμενων που διεκδικούν τα νόμιμα δικαιώματα τους στη βάση και των σχετικών δικαστικών αποφάσεων που έχουν εκδοθεί» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης,  επικαλούμενος ως παράδειγμα το δήμο Αμαρουσίου και μία σειρά άλλων δήμων οι οποίοι προχώρησαν ήδη στην καταβολή των σχετικών ποσών στους εργαζόμενους.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, επικαλούμενος τις σχετικές τροποποιήσεις του θεσμικού πλαισίου, επισήμανε ότι δήμοι που έχουν την οικονομική δυνατότητα δύνανται, με απόφαση της οικονομικής επιτροπής των δήμων τους και κατόπιν γνωμοδότησης νομικού συμβούλου του δήμου , να προχωρήσουν στην καταβολή των χρημάτων σε όσους εργαζόμενους τα δικαιούνται, βάσει των σχετικών δικαστικών αποφάσεων που εκδόθηκαν υπέρ τους.

Πρόταση νομοθετικής διάταξης από την ΚΕΔΕ

Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε ομόφωνα από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου να αναλάβει η ΚΕΔΕ, με τη συνδρομή της νομικής της υπηρεσίας, την κατάρτιση  προτεινόμενης νομοθετικής διάταξης, η οποία θα προβλέπει την καταβολή, από τον κρατικό προϋπολογισμό, του συνόλου των μεικτών αποδοχών για όλους τους εργαζόμενους, που αντιστοιχούν στα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα αναδρομικά. Και τούτο για λόγους ισονομίας, καθώς άλλες δικαστικές αποφάσεις αποφαίνονται  να αποδοθούν αναδρομικά τα ποσά και άλλες όχι.