ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Αύριο το μεσημέρι στη 13.00 αναμένεται η πρώτη διαβούλευση των κοινωνικών εταίρων για το θέμα της αύξησης του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα .

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση ανάμεσα στους κοινωνικούς εταίρους και είναι δεδομένο ότι θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς οι εταίροι θα ανοίξουν τα χαρτιά τους και θα συζητήσουν για το ύψος της αύξησης του κατώτατου μισθού, τους δικαιούχους, αλλά και την έναρξη ισχύος του νέου πλαισίου.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν εκτός απροόπτου ΕΣΕΕ, ΓΣΒΕΕ, ΣΕΒ, ΣΒΒΕ, ΣΕΤΕ και ΓΣΕΕ.  Το αποτέλεσμα της διαβούλευσης θα προωθηθεί στο Κέντρο Ερευνών και Προγραμματισμού (υπάγεται στο υπουργείο Οικονομίας). Εν συνεχεία το ΚΕΠΕ θα διατυπώσει μια γνωμοδότηση για το ζήτημα, η οποία θα ληφθεί υπόψη από το υπουργείο Εργασίας προκειμένου να βγει η τελική απόφαση για το ύψος του κατώτατου μισθού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε 20 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο κατώτατος μισθός καθορίζεται με τον ίδιο τρόπο, η εκάστοτε Κυβέρνηση λαμβάνει την απόφαση μετά από σχετική διαβούλευση των κοινωνικών εταίρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση του υπουργείου Εργασίας για την αύξηση του κατώτατου μισθού αναμένεται μέχρι τέλος Γενάρη.

Πηγή: Voucher Ergasia