Αρχική Υγεία Kαθηγητής μικροβιολογίας Τσακρής: Προσοχή- Ο ιός θα επιστρέψει πιο δυναμικός

Kαθηγητής μικροβιολογίας Τσακρής: Προσοχή- Ο ιός θα επιστρέψει πιο δυναμικός

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Προβλήματα δεν θα μας δημιουργήσει μόνο ο Τουρισμός αλλά και οι συνωστισμοί τόνισε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αθανάσιος Τσακρής στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα».

Όπως εξήγησε ο καθηγητής υπάρχει συγκεκριμένο πρωτόκολλο και πολύ καλή διαχείριση της όλης κατάστασης και της εισόδου των τουριστών της χώρας μας. Το δικό μας πλάνο είναι πιο λεπτομερές από των άλλων χωρών, επεσήμανε.

Ο συνωστισμός είναι όμως, κάτι που ανησυχεί αρκετά τους ειδικούς, καθώς μπορεί κάποιος να είναι φορέας του κορωνοϊού και στην περίπτωση που συγχρωτιστεί με πολύ κόσμο θα δημιουργήσει πολύ μεγάλα προβλήματα.

Ο ιός μεταδίδεται πολύ εύκολα ακόμα και πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα, εξήγησε ο καθηγητής. «Όσο πιο μεγάλος συγχρωτισμός τόσο πιο εύκολη η μετάδοση.»

Το καλοκαίρι λόγω θερμοκρασιών μπορεί να δημιουργήσει περισσότερους ασυμπτωματικούς, τόνισε ο κ. Τσακρής.

Αν υπάρχει εξάπλωση αρκετά μεγάλη σε μια συγκεκριμένη περιοχή, η κυβέρνηση μπορεί να καταφύγει σε τοπικά lockdown. Αν τηρούνται τα μέτρα δεν θα γυρίσουμε σε lockdown, ανέφερε.

«Να αναπτυχθεί η κοινωνική ευθύνη.» Ο ιός σύντομα θα μας επισκεφτεί ξανά, πιο δυναμικός αν δεν προσέξουμε, προειδοποίησε και συμπλήρωσε πως είναι πολύ πιθανόν να ανακάμψει τον χειμώνα αλλά και να δούμε εστίες αναζωπύρωσης το καλοκαίρι, όπως είδαμε και στην Ξάνθη.

Σχετικά με την παραγωγή αποτελεσματικού εμβολίου για τον κορωνοϊό ο κ. Τσακρής είπε πως ασφαλή αποτελέσματα θα έχουμε πιθανότατα μετά το δεύτερο κύμα του ιού.