Αρχική Υγεία «Κάθε μισή ώρα χάνουμε έναν άνθρωπο» -Συγκλονίζει ο διευθυντής ΜΕΘ

«Κάθε μισή ώρα χάνουμε έναν άνθρωπο» -Συγκλονίζει ο διευθυντής ΜΕΘ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Συγκλονίζει ο διευθυντής ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου, Νικόλαος Καπραβέλος, ο οποίος μίλησε για την κατάσταση στη ΜΕΘ.

Ο διευθυντής ΜΕΘ αναφέρθηκε στην τραγική κατάσταση που βιώνουν αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία τόσο οι γιατροί όσο και οι ασθενείς.

«Δεν έχω μάθει να βγαίνω στα κανάλια για να ανακοινώσω ένα θάνατο. Δε φοβόμαστε το θάνατο, αλλά δεν μας φοβάται και ο θάνατος». Όπως είπε ο διευθυντής του Παπανικολάου, «οι τελευταίοι που θα πέσουν θα είμαστε εμείς, γιατί είμαστε θυμωμένοι».

«Κάθε μισή ώρα χάνουμε έναν άνθρωπο»

Συγκλονιστική ήταν, επίσης, η δήλωση ότι «κάθε μισή ώρα χάνουμε έναν άνθρωπο». «Είμαστε σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. Το νοσοκομείο έχει 200 κλίνες ΜΕΘ και είναι κατειλημμένες από βαριά ασθενείς και 44 κλίνες σε διάθεση μιας νόσου. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό», τόνισε.

Ο κ. Καπραβέλος δήλωσε πως «η στατιστική του πρώτου κύματος ήταν λάθος. Δεν είναι οι μεγάλης ηλικίας και τα υποκείμενα νοσήματα. Έχουμε πλέον νέους ασθενείς, χωρίς κανένα υποκείμενο νόσημα. Δεν κάνει διάκριση».

«Αυτή τη στιγμή, δίνει μάχη για τη ζωή του 35χρονος, χωρίς να έχει κανένα υποκείμενο νόσημα, με μια βαρύτατη πνευμονία. Έχω 12 στους 12 ασθενείς με βαριά αναπνευστικά προβλήματα», προσέθεσε.

«Δεν βγαίνουμε για να φοβίσουμε τον κόσμο. Χθες βράδυ μεταφέραμε έναν ασθενή που ήταν καλύτερα, αλλά όχι σε άριστη κατάσταση, για να πάρουμε βαρύτατα διασωληνωμένο 54χρονο από το τμήμα». Ο κ. Καπραβέλος εξήγησε πως πλέον βρίσκονται υπό τις οδηγίες του κέντρου επιχειρήσεων. «Έχουμε χάσει τον ύπνο μας. Οι νοσηλευτές δεν έχουν πάρει ρεπό».

Παράλληλα, έκανε έκκληση προς την πολιτεία ώστε οι επικουρικοί να γίνουν μόνιμοι, καθώς το σύστημα τους έχει ανάγκη.

«Ο μόνος τρόπος για να αναχαιτιστεί η πανδημία είναι η απομόνωση. Αργήσαμε να πάρουμε μέτρα», τόνισε και συμπλήρωσε ότι «είναι τέτοια η πίεση στο σύστημα. 200 ασθενείς αυτή τη στιγμή δίνουν μάχη για τη ζωή τους».

Έκκληση προς τους πολίτες: «Βοηθήστε μας να κρατήσουμε το σύστημα».

Τέλος, έκανε έκκληση και προς τους πολίτες: «Βοηθήστε μας να κρατήσουμε το σύστημα. Να μην επισκέπτεστε ούτε τα παιδιά σας. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε πόλεμο».

Επεσήμανε, δε, ότι «ο ιός αυτός δε ζει μόνος του. Το μεγαλύτερο κακό που μπορείς να του κάνεις είναι να τον απομονώσεις. Το δεύτερο κύμα είναι ισχυρότατο. Τον χαϊδέψαμε τον ιό». Για το πόσο θα κρατήσει η πανδημία, είπε ότι «το κύμα το πολύ να κρατήσει 3-4 μήνες».