Το κόστος για το σαρακοστιανό τραπέζι παραμένει υψηλό και φέτος, παρά τις προσπάθειες των εμπόρων να συγκρατήσουν τις τιμές ώστε να μην αυξηθούν σε σχέση με πέρυσι.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ιχθυαγοράς Βαρβακείου, Βασίλης Σίμος, οι καταναλωτές ήδη ξεκινούν την έρευνα αγοράς, συγκρίνοντας τιμές και αναζητώντας τις πιο προσιτές επιλογές, καθώς η οικονομική πίεση είναι αισθητή.
Ενδεικτικά, οι τιμές των θαλασσινών διαμορφώνονται ως εξής: η σκούρα γαρίδα εισαγωγής κυμαίνεται από 8 έως 12 ευρώ, η κόκκινη γαρίδα από 11 έως 14 ευρώ, τα καλαμάρια από 9 έως 11 ευρώ, ενώ το φρέσκο χταπόδι πωλείται από 16 έως 23 ευρώ το κιλό.
Οι καταναλωτές παραμένουν διστακτικοί και δηλώνουν πως οι αγορές τους θα είναι μετρημένες, με βασικό κριτήριο την τιμή.
«Ψάχνουμε εξονυχιστικά τις τιμές και όπου βρούμε καλύτερη προσφορά, επιλέγουμε», σχολίασε πελάτης.
Ο παραδοσιακός χαλβάς, το αγαπημένο γλύκισμα της Σαρακοστής, προσελκύει και φέτος το ενδιαφέρον των καταναλωτών.
Ωστόσο, η τιμή του παραμένει υψηλή, με αποτέλεσμα όσοι θέλουν να τον απολαύσουν στο σαρακοστιανό τους τραπέζι να χρειαστεί να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα.
«Eχουμε τις κλασσικές γεύσεις του χαλβά, βανίλια, αμύγδαλο, κακάο που κυμαίνονται οι τιμές το ίδιο με πέρσι στο 11 και 80, μετά έχουμε χαλβάδες με κουβερτούρα και κράνμπερι που είναι 1 ευρώ παραπάνω, στα 12 και 80», δήλωσε καταστηματάρχης.
Η Βαρβάκειος Αγορά θα παραμείνει ανοιχτή καθημερινά μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα.
Η τιμή της παραδοσιακής φρέσκιας λαγάνας θα διατηρηθεί στα περσινά επίπεδα.
Οι περισσότεροι φούρνοι θα ξεκινήσουν την πώλησή της από τις 5:00-6:00 το πρωί της Καθαράς Δευτέρας, ενώ όσοι καθυστερήσουν τις αγορές τους θα πρέπει να γνωρίζουν ότι μετά τις 2:00 το μεσημέρι η διαθεσιμότητα θα μειωθεί σημαντικά.
Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις