Καταπέλτης η εισαγγελέας: Ζήτησε την ενοχή της Πισπιρίγκου -«Η Τζωρτζίνα είχε μια ατυχία, να έχει μάνα την κατηγορούμενη»

Την ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας, ζήτησε η Εισαγγελέας της Έδρας του ΜΟΔ Ευαγγελία Σπυριδωνίδου. Έπειτα από 12 ώρες αγόρευσης η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή της κατηγορούμενης , χρησιμοποίησε σκληρότατες εκφράσεις για εκείνη, «Η Τζωρτζίνα ήταν άτυχη να έχει αυτήν την γυναίκα για μητέρα» είπε

«Το χέρι που έδωσε την κεταμίνη στην Τζωρτζίνα ήταν αυτό της κατηγορουμένης» είπε η Εισαγγελέας η οποία κλείνοντας είπε πως η Τζωρτζίνα ήταν άτυχη να έχει αυτήν την γυναίκα για μητέρα.

Λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ μετά από μια μαραθώνια αγόρευση η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη.

«Δεν βρέθηκε κάτι που να συνάδει με την αιτία θανάτου. Τίποτα, ούτε το παραμικρό. Ο θάνατος στο Αγλαΐα Κυριακού δεν προήλθε από τίποτα άλλο εκτός από τη χορήγηση της κεταμίνης. Την ώρα που μπαίνει η γιατρός το παιδί είναι ήδη σε καρδιοαναπνευστική ανακοπή. Κάνεις δεν ήταν στο δωμάτιο μέχρι την ανακοπή. Όλο το χρονικό διάστημα που έχει αποδειχτεί ότι έγινε η χορήγηση της κεταμίνης, ήταν μόνο εκείνη στο δωμάτιο. Το χέρι που έδωσε την κεταμίνη στη Τζωρζίνα ήταν αυτό της κατηγορούμενης είπε η εισαγγελέας και συμπλήρωσε αναφερόμενη στο Καραμανδάνειο: «το ότι δεν βρίσκεται μια ουσία δε σημαίνει ότι δεν δόθηκε».

Μάλιστα, για την απόπειρα ανθρωποκτονίας στο Καραμανδάνειο, είπε υπήρχε καθυστέρηση στην ενημέρωση των γιατρών. «Πόση ψυχραιμία να βλέπεις το παιδί και να μην αντιδράς;! Είναι δυνατόν να έχει πάθει το παιδί της ανακοπή και να λέει θα πάω να ξεκουραστώ! Που τα έχει δει αυτά η κατηγορούμενη; Την ψυχή του παιδιού της τη φρόντισε ποτέ;» είπε και κατέληξε καταδεικνύοντας το κίνητρο: «πετυχαίνει δυο φορές την επιστροφή του Δασκαλάκη με τις απώλειες».

Χρησιμοποιώντας την αποστροφή του Αλέξη Κούγια ότι «κλαίνε μόνο οι Ρομά» η εισαγγελέας απάντησε: «Δεν κλαίνε μόνο οι Ρομά! Δεν κλαίνε μόνο οι γύφτισσες! Κλαίνε όλοι, δεν υπάρχει μάνα που δεν έχει κλάψει! Εδώ ήρθε βέβαια κι έκλαιγε! Τόσο μας έχει σφυγμομετρήσει; Ότι θα μας συγκινήσει; Δεν υπάρχει πιο σκληρός αποχωρισμός από το θάνατο του σπλάχνου σου! Αυτό την ξινίζει! Πώς να εκφράσει το συναίσθημα όταν αυτή είναι που στέρησε τη ζωή από το παιδί της!» είπε συγκινημένη

«Αν αναλογιστεί κανείς ποια είναι η αιτία για το θάνατο ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΡΕΛΑΘΕΙ! Η μικρή Τζωρτζίνα είχε μια ατυχία στη ζωή της, να έχει μάνα, μητέρα, τροφό, φροντιστή την κατηγορούμενη!» είπε η εισαγγελέας με τη Ρούλα Πισπιρίγκου να σηκώνεται και να ζητά να φύγει από την αίθουσα, ενώ ψέλλιζε «άντε γαμήσου».

Η κατηγορούμενη που τις πρώτες ώρες άκουγε με προσοχή όσα τις καταλόγιζε η εισαγγελέας, τις τελευταίες ώρες ήταν με το κεφάλι σκυμμένο προς το πάτωμα, αφού καταλαβαίνει ότι η κ. Σπυριδωνίδου έδειχνε το δρόμο προς την ενοχή της. Μάλιστα, έγραφε συνεχώς σημειώματα στη συνεργάτιδα του συνηγόρου της Αλέξη Κούγια φανερά εκνευρισμένη από αυτά που άκουγε.

Την ίδια ώρα οι συγγενείς της ήταν σκυθρωποί στο ακροατήριο, ενώ ο Μάνος Δασκαλάκης καθόταν μόνος του στην απέναντι πλευρά και άκουγε την εισαγγελέα να περιγράφει το πως πέθανε η 8χρονη κόρη του.

«Δεν είδα ένα χρόνο τη συγκίνηση της μέσα στη δικαστική αίθουσα. Μιλούσε για τη Τζωρτζίνα όπως ο διευθυντής του σχολείου της, δεν υπήρχε κάτι παραπάνω για το νεκρό παιδί της. Ισχυρίστηκε ότι δεν άφησε ποτέ το παιδί; Άραγε ξέχασε την ημέρα που την άφησε σε συγγενείς της και πήγε σε ξενοδοχείο ενώ όλοι την έψαχναν; Για το Καραμανδάνειο μας είπε ότι πίστεψε πως το παιδί είχε κάτι ψυχολογικό από ένα καβγά που είδε και είδε εφιάλτη. Όμως στους γιατρούς δεν είπε για εφιάλτη!» είπε μεταξύ άλλων η εισαγγελέας αναφερόμενη στην απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Αναφορά έκανε η εισαγγελέας και στις συνομιλίες της Ρούλας Πισπιρίγκου με δημοσιογράφους. «Υπάρχουν μηνύματα καθημερινά με την αδελφή της που μιλούσε για το τι έλεγαν τα κανάλια. Ακόμα και την ημέρα θανάτου του παιδιού της ασχολούνταν με το τι θα ανεβεί στο Facebook».

Κατά την εισαγγελέα η 35χρονη έπεσε σε αντιφάσεις και είπε αρκετές ανακρίβειες. «Αλλά έλεγε στην ανάκριση, αλλά έλεγε σε κάθε γιατρό, αλλά μας είπε εδώ. Εδώ ήρθε και είπε για εφιάλτη και τρέμουλο! Γι’ αυτό ξεσήκωσε την οικογένεια. Ο εφιάλτης ειπώθηκε από το ίδιο το παιδί στον κ. Κατερελλο. Μόνο που ο εφιάλτης δεν είχε ξεκινήσει. Η Τζωρτζίνα έζησε ότι πιο εφιαλτικό μπορούσε να ζήσει ένα παιδί!».

Τους ισχυρισμούς των νοσηλευτριών για την ψυχρότητα της 35χρονης και τον εκνευρισμό της τελευταίας σχολίασε η εισαγγελέας: «Πως κρίνει τις νοσηλεύτριες; Ενώ η ίδια δεν είχε ούτε μια φορά κάνει μπάνιο το παιδί! Γιατί δεν ζήτησε να περιποιηθεί ποτέ το παιδί της; Αν όντως πήγαινε περιποιημένη η κατηγορούμενη, είχαν άδικο να το παρατηρούν; Ήταν τόσο περίεργο για την ίδια να θέλουν να δουν το πένθος της; Να δουν τον πόνο της;». Μάλιστα, λίγο αργότερα ανέφερε πως η κατηγορούμενη «δεν είχε αναλάβει ποτέ να κάνει ούτε ένα μπάνιο το παιδί της! Δεν είχε καν ζητήσει να χτενίσει την Τζωρτζίνα! Πως είναι δυνατόν να τα βάζει με τις νοσηλεύτριες;».

Περιέγραψε τον σύζυγο της ως «άνθρωπο στο τρίτο υπόγειο», αλλά όπως είπε η εισαγγελέας, «ξέχασε ότι αυτόν τον άνδρα, αυτού του επιπέδου έκανε τα πάντα για να τον έχει μαζί της. Δε ζήτησε να χωρίσει για να λυτρωθεί. Ήθελε να μείνει μαζί του αν και την απάτησε, την εξευτέλισε κι εκείνη έμεινε εκεί. Τον ήθελε κοντά της».

Το μόνο σημείο στην απολογία της 35χρονης που φάνηκε συγκλονισμένη, ήταν κατά την εισαγγελέα η περιγραφή της σύλληψής της και η κακή συμπεριφορά των αστυνομικών της ΓΑΔΑ, χωρίς όμως να το αποδείξει.

«Είπε ότι όταν κάνεις παιδιά μπαίνεις σε δεύτερη μοίρα. Ότι δεν αγόραζε ρούχα για τον εαυτό της; Αυτό ήταν; Είπε ότι οι δημοσιογράφοι έφτιαξαν ένα μύθο γύρω από το όνομα της. Ακόμα και στην απολογία της έδειξε εμμονή με τους δημοσιογράφους. Μας είπε ότι απασχολούσε το μυαλό της με τους δημοσιογράφους! Είναι δυνατόν να λέει τέτοια πράγματα ότι ξεπερνούσε το πένθος με τους δημοσιογράφους, που κατά τα αλλά μας είπε ότι μισεί; Μας είπε ότι ο εν διαστάσει σύζυγο της ότι ήταν γνωστό στην Πάτρα, αλλά δεν την ρώτησε κανείς! Όπως κανείς δε τη ρώτησε για τις ερωτικές επαφές της. Η απάντηση για τις ερωτικές επαφές με το σύζυγο της ήρθε σε ερώτηση της προέδρου για το πως διαχειρίστηκε το θάνατο της Τζωρτζίνας!».

«Δυστυχώς, η πραγματική ζωή ξεπερνάει το πιο ευφάνταστο σενάριο» ήταν η τελευταία φράση της εισαγγελέως…

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις