Μια σοβαρή καταγγελία έκανε μια μαθήτρια της Γ’ Λυκείου κατά τη διάρκεια του τελευταίου μαθήματος των Πανελληνίων Εξετάσεων την περασμένη Παρασκευή.

Η μαθήτρια καταγγέλλει περιστατικό λεκτικής και ψυχολογικής βίας από επιτηρήτρια στη διάρκεια της εξέτασης στο μάθημα της Ιστορίας.

Σύμφωνα με τη μαθήτρια, η επιτηρήτρια εξαπέλυσε μια άνευ προηγουμένου επίθεση την ώρα των Πανελληνίων, αρχικά σχολιάζοντας απαξιωτικά την ενδυμασία της: «Καλά, παιδάκι μου, πώς ντύθηκες έτσι; Πού νομίζεις πως πας;». 

Η επίθεση, όμως, δεν σταμάτησε εκεί. Κατά τη διαδικασία τοποθέτησης του ειδικού αυτοκόλλητου κάλυψης των στοιχείων του γραπτού, η ίδια επιτηρήτρια φέρεται να προχώρησε σε ένα ακόμη πιο προσβλητικό σχόλιο: «Άντε να περάσεις, γιατί αν δεν περάσεις θα σε απελάσουν από τη χώρα». Η μαθήτρια, παρά την ψυχολογική πίεση που υπέστη σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή της σχολικής της πορείας, επέδειξε αξιοθαύμαστη ψυχραιμία.

Κατήγγειλε άμεσα το περιστατικό στον υποδιευθυντή του σχολείου, με αποτέλεσμα η επιτηρήτρια να απομακρυνθεί από την αίθουσα.