Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Καταδίκες για ανεκτέλεστα έργα που ζημίωσαν πρώην καποδιστριακό δήμο

Ποινές που φτάνουν την 7ετή κάθειρξη επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για έργα «φαντάσματα», που ζημίωσαν τον πρώην καποδιστριακό δήμο Καλλιθέας Θεσσαλονίκης με ποσό άνω των 500.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, επρόκειτο για έργα και δράσεις τα οποία πληρώθηκαν αλλά ουδέποτε εκτελέστηκαν και αφορούν την περίοδο 2003-09.

Για την υπόθεση παραπέμφθηκαν σε δίκη 21 κατηγορούμενοι, αιρετοί και δημοτικοί υπάλληλοι, από τους οποίους καταδικάστηκαν οι 13, ανάλογα με την περίπτωση, για απιστία στην υπηρεσία και ψευδή βεβαίωση. Ανάμεσά τους είναι ο πρώην δήμαρχος Καλλιθέας και μετέπειτα Ωραιοκάστρου Δημήτρης Σαραμάντος, στον οποίο επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 7 ετών. Με ποινές που ξεκινούν από 3ετή φυλάκιση καταδικάστηκαν οι συγκατηγορούμενοί του (οι περισσότεροι μέλη του τότε διοικητικού συμβουλίου και επιτροπών).

Το δικαστήριο αναγνώρισε σε όλους το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και αποφάσισε οι ποινές να έχουν ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση ή να ανασταλούν.

Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη ύστερα από καταγγελίες και ακολούθησε έρευνα του οικονομικού επιθεωρητή. Τα έργα που κρίθηκε ότι δεν εκτελέστηκαν αφορούσαν δράσεις για την ενσωμάτωση των μεταναστών, την καταπολέμηση των κουνουπιών κι ένα έργο συνδεόμενο με το Γαλλικό ποταμό. Για τα υπόλοιπα που περιλαμβάνονταν στο κατηγορητήριο, οι δικαστές τούς αθώωσαν.

Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις πράξεις και μεταξύ των όσων υποστήριξαν ήταν ότι τα χρήματα κάλυψαν άλλες ανάγκες του δήμου.

Διαβάστε ακόμη:

ΒΙΝΤΕΟ – Οι αγρότες μπήκαν στην καρδιά της Αθήνας

Στην καρδιά της πόλης έφτασαν πριν λίγη ώρα οι...

Το 45,5% των πολιτών ζουν με καθυστερήσεις σε στεγαστικά δάνεια

Το γεγονός ότι η χώρα μας διανύει μια βαθιά στεγαστική...

ΒΙΝΤΕΟ Αίσχος! Αναρχικοί φώναζαν στα ΜΑΤ: «Που είναι ο Γιώργος;»

Σε μια αδιανότη ενέργεια προέβησαν οι αναρχικοί που συμμετείχαν...

Έρχονται 73 προσλήψεις στον Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων – Δείτε την προθεσμία

Με 73 προσλήψεις θα καλύψει τις άμεσες εποχικές ανάγκες...

Ενημερωτικό Δελτίο

Αντιδιαβρωτικά έργα 1 εκατ. ευρώ από την ΤΕΡΝΑ στις πληγείσες περιοχές από τις πυρκαγιές

Αντιδιαβρωτικά έργα 1 εκατ. ευρώ από την ΤΕΡΝΑ στις πληγείσες περιοχές από τις πυρκαγιές, αυτοψία πραγματοποίησε κλιμάκιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, υπό τον...

Δυτική Αθήνα: Νέος πρόεδρος του ΑΣΔΑ ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Σταύρος Τσίρμπας

Δυτική Αθήνα: Νέος πρόεδρος του ΑΣΔΑ ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Σταύρος Τσίρμπας Έκπληξη αποτέλεσαν τα αποτελέσματα των εκλογών του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ) που...

Σε έκτακτη ανάγκη για έναν ακόμα μήνα η Ζάκυνθος λόγω ρύπανσης του νερού

Σε έκτακτη ανάγκη για έναν ακόμα μήνα η Ζάκυνθος λόγω ρύπανσης του νερού Παράταση στην κήρυξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης αποφάσισε η Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας...

Η ΚΕΔΕ ζητεί ομόφωνα την κατάργηση της “διάταξης Βορίδη”

Η ΚΕΔΕ ζητεί ομόφωνα την κατάργηση της "διάταξης Βορίδη", ομόφωνα δεκτό έγινε το αίτημα-ψήφισμα προς την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) για την κατάργηση...