Αρχική Υπουργεία Καρέλλας: Αυτοί θα είναι οι δικαιούχοι του στεγαστικού επιδόματος

Καρέλλας: Αυτοί θα είναι οι δικαιούχοι του στεγαστικού επιδόματος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Δημήτρης Καρέλλας που είναι γενικός γραμματέας Πρόνοιας μίλησε Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά για την επιδοματική κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης και για το στεγαστικό επίδομα και όπως επισήμανε μεταξύ άλλων τα μεμονωμένα άτομα και η κλασσική τετραμελής οικογένεια θα είναι οι κυρίως ωφελούμενοι.

Ο κ. Καρέλλας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις πολύμηνες διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς ώστε το στεγαστικό επίδομα για όσους πληρώνουν ενοίκιο ή έχουν πάρει δάνειο κατοικίας και πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια να μπορούν να το λάβουν.

Δικαιούχοι είναι 160.000 μονοπρόσωπα νοικοκυριά και έχουν φορολογητέο εισόδημα έως 8.000 ευρώ. Ο κ. Καρέλλας εξήγησε ότι αν έχεις ένα παιδί το όριο των 8.000 ευρώ γίνεται 12.000 ευρώ και μάξιμουμ είναι το φορολογητέο εισόδημα των 24.000 ευρώ.

Το στεγαστικό επίδομα θα κυμαίνεται από 70 ευρώ το μήνα έως – αναλόγως των κριτηρίων – 210 ευρώ. Περίπου 500.000 νοικοκυριά, δηλαδή 1.300.000 άτομα θα ωφεληθούν από αυτό το στεγαστικό επίδομα σημείωσε ο κ. Καρέλλας.