Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024

Καραμανλής: Περισσότερα λεωφορεία στους δρόμους

Ο υπουργός υποδομών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, δήλωσε πως οι μεταρρυθμίσεις που έρχονται στον τομέα των μεταφορών στην Ελλάδα, θα είναι άμεσες και καθ’ όλα αισθητές.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Τα Νέα» και αναφέρθηκε στις μεγάλες αλλαγές που έρχονται σύντομα στις συγκοινωνίες της Αθήνας οι οποίες θα ενισχυθούν τα μέγιστα τόσο με οχήματα, όσο και με οδηγούς.

Επίσης, εκτός του ΟΑΣΑ, αναβαθμίσεις θα γίνουν και στο μετρό.

Συγκεκριμένα, θα αναβαθμιστούν 15 συρμοί της Γραμμής 1 του Μετρό, θα αγοραστούν 7 συρμοί για τις Γραμμές 2 και 3, ενώ θα γίνει διαγωνισμός για την προμήθεια 1.300 νέων λεωφορείων για Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Αυτός, όπως τόνισε ο Κώστας Αχ. Καραμανλής «αναμένεται να λύσει οριστικά το πρόβλημα στις μεταφορές».

Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής αναφέρθηκε στο πώς έφθασαν στο «κόκκινο» οι αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, λέγοντας ότι δεν είχε γίνει καμία επένδυση για πάνω από μια 10ετία και ότι επί ΣΥΡΙΖΑ η κατάσταση έφθασε στα όρια της διάλυσης.

Ανέφερε ακόμη ότι ήδη τα λεωφορεία έχουν αυξηθεί σε 1.100 από 850 και ότι αφού παραδόθηκαν 3 νέοι σταθμοί του Μετρό προχωρούν οι εργασίες για ακόμη 3.

Προανήγγειλε σύμπραξη με το ΚΤΕΛ «ώστε να ενισχύσουν τον ΟΑΣΑ με 203 οχήματα και 550 οδηγούς, σε καθημερινή βάση. Ίσως και από τον επόμενο μήνα να φανεί διαφορά», ενώ όπως είπε τρέχει ο διαγωνισμός για την προμήθεια άλλων 300 σύγχρονων λεωφορείων με leasing.

Προανήγγειλε ακόμη 655 προσλήψεις, με διαδικασίες fast track αλλά κριτήρια ΑΣΕΠ.

Σε ό,τι αφορά στο μετρό, ο κ. Καραμανλής είπε ότι θα αναβαθμιστούν 15 συρμοί της Γραμμής 1, θα αγοραστούν 7 συρμοί για τις Γραμμές 2 και 3 και θα γίνει διαγωνισμός για την προμήθεια 1.300 νέων λεωφορείων για Αθήνα και Θεσσαλονίκη, που θα λύσουν οριστικά το πρόβλημα.

Επίσης, ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι προχωρά η επέκταση του τραμ προς Πειραιά με 12 νέες στάσεις, αγοράζονται 25 νέοι συρμοί, ενώ σε ό,τι αφορά στο κομμάτι του Συντάγματος, όπου έχει διακοπεί η κυκλοφορία, τόνισε ότι σύντομα θα ξέρουν αν είναι ασφαλής η διέλευση.

Ακόμη ανέφερε ότι μέσα στο φθινόπωρο θα είναι έτοιμο το ενιαίο e-pass και «πολύ σύντομα οι οδηγοί θα μπορούν με τον ίδιο πομποδέκτη να περνούν από τους 5 αυτοκινητοδρόμους, τη Γέφυρα και την Εγνατία».

Προανήγγειλε ακόμη την επέκταση της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού προς το Ελληνικό, που όπως είπε είναι στο σχεδιασμό της κυβέρνησης.

«Θα περιλαμβάνει μάλιστα υπόγεια σήραγγα στην Ηλιούπολη και νέες γέφυρες επί της Λ. Βουλιαγμένης. Είναι το πρώτο μεγάλο έργο που γίνεται στην Αττική ενόψει της υλοποίησης της επένδυσης στο Ελληνικό. Κι αποδεικνύει εμπράκτως πόσο στηρίζει η κυβέρνηση αυτή την επένδυση. Το 2021 θα έχουμε σοβαρές εξελίξεις στο έργο».

Εξέφρασε ακόμη την ελπίδα ότι σύντομα θα πάρει πράσινο φως το έργο της Πατρών-Πύργου, ενώ ανέφερε ότι προχωρούν έργα όπως το Μετρό Θεσσαλονίκης, το Flyover, o BOAK στην Κρήτη και ο Ε-65, ενώ στον σιδηρόδρομο, προχωρούν άμεσα οι δημοπρατήσεις τεσσάρων έργων και ετοιμαζόμαστε εντός του 2021 να δημοπρατηθούν άλλα έξι.

Διαβάστε ακόμη:

Αρχηγική εμφάνιση Τεμπονέρα: «Είναι η ώρα των νόμιμων ιδιοκτητών του ΣΥΡΙΖΑ»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στο κατάμεστο κλειστό...

ΒΙΝΤΕΟ – Οι αγρότες μπήκαν στην καρδιά της Αθήνας

Στην καρδιά της πόλης έφτασαν πριν λίγη ώρα οι...

Το 45,5% των πολιτών ζουν με καθυστερήσεις σε στεγαστικά δάνεια

Το γεγονός ότι η χώρα μας διανύει μια βαθιά στεγαστική...

ΒΙΝΤΕΟ Αίσχος! Αναρχικοί φώναζαν στα ΜΑΤ: «Που είναι ο Γιώργος;»

Σε μια αδιανότη ενέργεια προέβησαν οι αναρχικοί που συμμετείχαν...

Ενημερωτικό Δελτίο

Ο Νίκος Δένδιας φέρνει ριζικές αλλαγές στη θητεία – Και οι γυναίκες στον ελληνικό στρατό

Ο Νίκος Δένδιας φέρνει ριζικές αλλαγές στη θητεία, και οι γυναίκες στον ελληνικό στρατό Σε ριζικές αλλαγές στο στράτευμα προσανατολίζεται το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με...

Από 1η Μαρτίου οι μειώσεις τιμών έως και 15% σε βασικές κατηγορίες προϊόντων

Από 1η Μαρτίου οι μειώσεις τιμών έως και 15% σε βασικές κατηγορίες προϊόντων. Κ. Σκρέκας: Περιμένουμε μειώσεις τιμών σε πάνω από 2.000 κωδικούς Από την...

Υπουργείο Δικαιοσύνης: Ηλεκτρονικά πλέον οι επιδόσεις εγγράφων της Ποινικής Δίκης

Υπουργείο Δικαιοσύνης: Ηλεκτρονικά πλέον οι επιδόσεις εγγράφων της Ποινικής Δίκης Ηλεκτρονικά μέσω του poinikesepidoseis.gov.gr, πραγματοποιούνται από σήμερα οι επιδόσεις των ποινικών διαταγών, των αποφάσεων λιπομαρτύρων...

Μήνυμα του ΥΠΕΣ στους Έλληνες του εξωτερικού για την επιστολική ψήφο

Μήνυμα του ΥΠΕΣ στους Έλληνες του εξωτερικού, για την επιστολική ψήφο Στην επιστολή, που απέστειλαν η υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών γίνεται αναφορά στην...