Αρχική Χωρίς κατηγορία Καραμανλής: H Αλεξανδρούπολη μπορεί να γίνει ενεργειακός κόμβος

Καραμανλής: H Αλεξανδρούπολη μπορεί να γίνει ενεργειακός κόμβος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Για το τραγικό ατύχημα στις Σέρρες που κόστισε τη ζωή σε έναν μαθητή, για το πότε θα γίνουν οι εκλογές, αλλά και για τον ενεργειακό ρόλο που πρόκειται να παίξει η Αλεξανδρούπολη, μίλησε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κώστας Καραμανλής.

Ο ίδιος, μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 FM, εξέφρασε την οδύνη του για τον νεκρό μαθητή σε δημοτικό σχολείο στις Σέρρες, ύστερα από έκρηξη σε λεβητοστάσιο.

Ερωτηθείς εάν εγκαίνια έργων θα γίνουν νωρίτερα λόγω εκλογών, απάντησε πως η ΝΔ δεν κάνει προεκλογικές φιέστες σαν αυτές που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανύπαρκτα έργα.

Τόνισε πως ο πρωθυπουργός έχει πει πως το 2023 είναι εκλογική χρονιά και πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Ανέφερε πως παντού υπάρχουν εργοτάξια.

Είπε πως η Αλεξανδρούπολη μπορεί να παίξει τον ρόλο ενός ενεργειακού κόμβου. Ανέφερε ακόμη πως μελλοντικά μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική για τα στενά του Βοσπόρου.

Σε ό,τι αφορά το αντίτιμο των διοδίων είπε ότι η καταβολή τους πρέπει να γίνεται με τρόπο ορθολογικό και δίκαιο. Ειδικά για την Αττική Οδό είπε πως με τη νέα σύμβαση που θα ξεκινήσει από το 2024 το αντίτιμο θα είναι 2,50 ευρώ από 2,80 ευρώ.

Για την κατολίσθηση στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου είπε πως εάν προκύψουν ευθύνες, ο πέλεκυς θα είναι βαρύς. Ξεκαθάρισε, τέλος, ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δεν συνδέονται με τη χρήση κακόβουλων λογισμικών.