Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου, 2024

Καραμανλής: H Αλεξανδρούπολη μπορεί να γίνει ενεργειακός κόμβος

Για το τραγικό ατύχημα στις Σέρρες που κόστισε τη ζωή σε έναν μαθητή, για το πότε θα γίνουν οι εκλογές, αλλά και για τον ενεργειακό ρόλο που πρόκειται να παίξει η Αλεξανδρούπολη, μίλησε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κώστας Καραμανλής.

Ο ίδιος, μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 FM, εξέφρασε την οδύνη του για τον νεκρό μαθητή σε δημοτικό σχολείο στις Σέρρες, ύστερα από έκρηξη σε λεβητοστάσιο.

Ερωτηθείς εάν εγκαίνια έργων θα γίνουν νωρίτερα λόγω εκλογών, απάντησε πως η ΝΔ δεν κάνει προεκλογικές φιέστες σαν αυτές που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανύπαρκτα έργα.

Τόνισε πως ο πρωθυπουργός έχει πει πως το 2023 είναι εκλογική χρονιά και πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Ανέφερε πως παντού υπάρχουν εργοτάξια.

Είπε πως η Αλεξανδρούπολη μπορεί να παίξει τον ρόλο ενός ενεργειακού κόμβου. Ανέφερε ακόμη πως μελλοντικά μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική για τα στενά του Βοσπόρου.

Σε ό,τι αφορά το αντίτιμο των διοδίων είπε ότι η καταβολή τους πρέπει να γίνεται με τρόπο ορθολογικό και δίκαιο. Ειδικά για την Αττική Οδό είπε πως με τη νέα σύμβαση που θα ξεκινήσει από το 2024 το αντίτιμο θα είναι 2,50 ευρώ από 2,80 ευρώ.

Για την κατολίσθηση στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου είπε πως εάν προκύψουν ευθύνες, ο πέλεκυς θα είναι βαρύς. Ξεκαθάρισε, τέλος, ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δεν συνδέονται με τη χρήση κακόβουλων λογισμικών.

Διαβάστε ακόμη:

ΒΙΝΤΕΟ – Οι αγρότες μπήκαν στην καρδιά της Αθήνας

Στην καρδιά της πόλης έφτασαν πριν λίγη ώρα οι...

Το 45,5% των πολιτών ζουν με καθυστερήσεις σε στεγαστικά δάνεια

Το γεγονός ότι η χώρα μας διανύει μια βαθιά στεγαστική...

ΒΙΝΤΕΟ Αίσχος! Αναρχικοί φώναζαν στα ΜΑΤ: «Που είναι ο Γιώργος;»

Σε μια αδιανότη ενέργεια προέβησαν οι αναρχικοί που συμμετείχαν...

Έρχονται 73 προσλήψεις στον Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων – Δείτε την προθεσμία

Με 73 προσλήψεις θα καλύψει τις άμεσες εποχικές ανάγκες...

Ενημερωτικό Δελτίο

Συνταξιούχοι: Δύο εβδομάδες πίσω η έναρξη της πλατφόρμας για όσους εργάζονται

Συνταξιούχοι: Δύο εβδομάδες πίσω η έναρξη της πλατφόρμας για όσους εργάζονται Περίπου δύο εβδομάδες πίσω πάει η έναρξη της πλατφόρμας, μέσω της οποίας οι απόμαχοι...

Δυτική Αττική: Πουλούσε νοθευμένο λάδι με προσμείξεις αγνώστων ουσιών

Δυτική Αττική: Πουλούσε νοθευμένο λάδι με προσμείξεις αγνώστων ουσιών, στη σύλληψη ενός 48χρονου, προχώρησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας ο οποίος πουλούσε νοθευμένο λάδι με...

Διορία στην Κυβέρνηση μέχρι και το Σάββατο δίνουν οι αγρότες – Τι είπε από την πλευρά του ο Αυγενάκης

Διορία στην Κυβέρνηση μέχρι και το Σάββατο δίνουν οι αγρότες - Τι είπε από την πλευρά του ο Αυγενάκης «Έχουν δίκαιο για το υψηλό ενεργειακό κόστος»,...

Ανοίγουν 13.000 θέσεις εργασίας στη Lufthansa

Ανοίγουν 13.000 θέσεις εργασίας στη Lufthansa, αυτή τη στιγμή υπάρχουν τουλάχιστον 1000 θέσεις ανοικτές σε ολόκληρο το κόσμο H Lufthansa σχεδιάζει να προσλάβει περίπου 13.000 νέους υπαλλήλους φέτος, καθώς...