Αρχική Πολιτική Καραμανλής: Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές

Καραμανλής: Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το τέλος της πολιτικής του καριέρας ανακοίνωσε ο Κώστας Καραμανλής αφού ο πρώην πρωθυπουργός δεν θα είναι υποψήφιος στις επικείμενες εθνικές εκλογές ξεκαθαρίζοντας πως στηρίζει πάντα την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

H δήλωση του Κώστα Καραμανλή
Ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα να ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική μου διαδρομή.

Ως εκ τούτου δεν θα είμαι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές.Προφανώς, στηρίζω πάντα την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, την παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και υπηρετώ αδιαλείπτως επί μισό σχεδόν αιώνα.

Πιστός στην ιστορία της, την ιδεολογία, τις αρχές και τις αξίες της.Με σεβασμό και αγάπη για τον κόσμο της και όλους τους Έλληνες πολίτες».

Σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου υπήρξε επικοινωνία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη χθες με πρωτοβουλία του ίδιου του Πρωθυπουργού. Η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα.

Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε δηλώσεις μετά την ανακοίνωση του Κώστα Καραμανλή ότι αποχωρεί από την πολιτική. «Θέλω να ευχαριστήσω τον Κώστα Καραμανλή για τη διαχρονική προσφορά του στην παράταξη και τον τόπο. Προσωπικά, μάλιστα, δεν ξεχνώ ότι υπό τη δική του κομματική ηγεσία εντάχθηκα στην πολιτική.

Γνωρίζω ότι έχει πάντα στην καρδιά του τη Νέα Δημοκρατία. Πολύ περισσότερο σήμερα, που η καμπή στη δική του πολυετή διαδρομή συμπίπτει με το άνοιγμα νέων και αισιόδοξων οριζόντων για την πατριδα και το κόμμα μας.

Γι’ αυτό και είμαι σίγουρος ότι, απ’ όπου και αν βρίσκεται, θα συνεχίσει να αφιερώνει όλες του τις δυνάμεις για το καλό της Ελλάδας και της μεγάλης μας παράταξης. Και θα είναι παρών στη μεγάλη εκλογική μάχη που ξεκινά».