Αρχική Πολιτική Καραμανλής: Αύριο η υπογραφή της σύμβασης για τον Ε65

Καραμανλής: Αύριο η υπογραφή της σύμβασης για τον Ε65

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Αύριο υπογράφεται η σύμβαση για το βόρειο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Ε65, δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, μετά την υπογραφή χθες της σύμβασης για την έναρξη κατασκευής της Γραμμής 4 του μετρό της Αθήνας.  

«Έχει γίνει μία πολύ μεγάλη προσπάθεια τους τελευταίους 23 μήνες, έχουμε δουλέψει εντατικά για να ξεμπλοκάρουμε έργα που βρήκαμε ‘κολλημένα’. Αύριο μάλιστα υπογράφεται και η σύμβαση για το βόρειο κομμάτι του Ε65, που πλησιάζει τα 442 εκατ. ευρώ», ανέφερε ο κ. Καραμανλής, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1 FM.

Ο υπουργός είπε ότι ο Ε65 είναι ένα εμβληματικό έργο για τη Δυτική Μακεδονία και συνδέεται άμεσα με την απολιγνιτοποίηση της περιοχής, ενώ υπογράμμισε ότι δόθηκε μεγάλη μάχη για να πάρει η χώρα τις τελικές εγκρίσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με συμβολή του πρωθυπουργού.

Πού θα στηθούν τα πρώτα εργοτάξια της Γραμμής 4 του Μετρό

Οσον αφορά στη Γραμμή 4 του μετρό, ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι θα στηθούν μέσα στο καλοκαίρι τα πρώτα εργοτάξια για τις πρόδρομες εργασίες σε Κατεχάκη και Άλσος Βεΐκου, στα δύο άκρα δηλαδή της Γραμμής. Οι πρόδρομες εργασίες θα απαιτήσουν από 18 μέχρι 24 μήνες, καθώς πρόκειται για ένα πολυσύνθετο και δύσκολο έργο.

Η Γραμμή 4 του μετρό, μήκους περίπου 13 χλμ., θα έχει 15 νέους σταθμούς, μεταξύ άλλων στο Γαλάτσι, στην Κυψέλη, στα Δικαστήρια, στα Εξάρχεια, στο Κολωνάκι, στον Ευαγγελισμό (όπου θα γίνει επέκταση του υπάρχοντος σταθμού), στην Πανεπιστημιούπολη, στου Ζωγράφου και στο Γουδή.