Την Τετάρτη το πρωί, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφθηκε επείγοντα το Νοσοκομείο Καραμανδάνειο στην Πάτρα, μετά τη φονική φωτιά που κατέστρεψε σημαντικό μέρος της περιοχής.

Αρχικά, ευχαρίστησε δημοσίως τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Καρβέλη, καθώς και τη διοικήτρια του νοσοκομείου και το προσωπικό για την άμεση ανταπόκριση και τις προληπτικές ενέργειες που έγιναν για την εκκένωση του νοσοκομείου. Τόνισε ότι η απόφαση για την εκκένωση πάρθηκε έγκαιρα, προλαμβάνοντας πιθανές επιπτώσεις από τους καπνούς της φωτιάς, και εξέφρασε την εκτίμησή του για τη συνεργασία των εν λόγω προσώπων σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή.

Ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε επίσης την αξία του νέου συστήματος πυρασφάλειας που πρόσφατα εγκαταστάθηκε, το οποίο βοήθησε στο να περιοριστούν οι ζημιές σε ένα χειρουργείο. Το νοσοκομείο αποφάσισε προσωρινά την αναστολή της λειτουργίας του, ενώ παράλληλα κλιμάκιο τεχνικών προγραμματίστηκε να επισκεφθεί το νοσοκομείο για να εκτιμήσει τις ζημιές και να ξεκινήσει τις απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης.

Βίντεο με αστυνομικό που παίρνει αγκαλιά ηλικιωμένο για να τον σώσει από τη φωτιά:

Τέλος, ο υπουργός εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς το προσωπικό και τους πυροσβέστες για τις ηρωϊκές προσπάθειές τους κατά τη διάρκεια της κρίσης, οι οποίες συνέβαλαν σημαντικά στο να προστατευθούν οι ασθενείς και το περιβάλλον από τις φλόγες.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις