Αρχική Υγεία Καπραβέλος: Πιθανό το τέταρτο κύμα – Τι είπε για την ινδική μετάλλαξη

Καπραβέλος: Πιθανό το τέταρτο κύμα – Τι είπε για την ινδική μετάλλαξη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε περίπτωση τέταρτου κύματος τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο με την ινδική μετάλλαξη να έχει επικρατήσει και με το 50% ανεμβολίαστους δεν θα μιλάμε για υγειονομική κρίση αλλά «θα έχουμε καταστροφή» τόνισε ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος.

Για την πιθανότητα ενός τέταρτου κύματος πανδημίας το φθινόπωρο εξαιτίας και της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού, έκανε λόγο ο Νίκος Καπραβέλος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Τόνισε ότι εάν έρθει τέταρτο κύμα τον Οκτώβρη ή τον Νοέμβριο, με την ινδική μετάλλαξη να έχει επικρατήσει και πληθυσμό 50% ανεμβολίαστους, δεν θα μιλάμε για υγειονομική κρίση αλλά «θα έχουμε καταστροφή».

Ο κ. Καπραβέλος πρόσθεσε ότι όσοι έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου έχουν υψηλότατη προστασία έναντι σοβαρής νόσου και θνητότητας.

«Νοσούν αλλά δεν σέρνονται στα νοσοκομεία» τόνισε ο επιστήμονας και πρόσθεσε ότι με τις μεταλλάξεις και οι εμβολιασμένοι μπορούν να διασπείρουν τον ιό.

Προειδοποίησε ότι η μετάλλαξη Δέλτα προσβάλλει περισσότερο και τα παιδιά και σε Ισραήλ και Αμερική μιλούν για εμβολιασμούς σε παιδιά άνω των 12 ετών.