Αρχική Υγεία Καπραβέλος: Εμβολιαζόμαστε αλλιώς θα ζήσουμε τραγωδίες

Καπραβέλος: Εμβολιαζόμαστε αλλιώς θα ζήσουμε τραγωδίες

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Νίκος Καπραβέλος και η Ματίνα Παγώνη αναφέρθηκαν στη δύσκολη κατάσταση που βρίσκονται τα νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα.

«Για την επόμενη εφημερία δεν έχουμε καμία κλίνη εντατικής διαθέσιμη, κάνουμε απεγνωσμένες προσπάθειες να διαμορφώσουμε χώρους σε χειρουργεία για να προστατέψουμε όσους τυχόν κινδυνέψουν», είπε ο κ. Καπραβέλος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι βρισκόμαστε εν μέσω μιας δύσκολης κατάστασης, σχετικά με την πανδημία, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «ή θα εμβολιαστούμε όλοι μαζί ή θα ζήσουμε τραγωδίες».

Παράλληλα, εξέφρασε την ανάγκη η κυβέρνηση να παρέμβει με την επιβολή μέτρων, επισημαίνοντας ότι με τα σημερινά δεδομένα οδηγούμαστε προς τα βράχια. «Κάτι πρέπει να κάνει ο καπετάνιος», είπε.

Η κα Παγώνη τόνισε ότι η πληρότητα στις ΜΕΘ σε Θεσσαλονίκη και Βόρεια Ελλάδα έφτασε το 95,7% ενώ στην Αθήνα το  75%. Στάθηκε στη σημασία της 3ης εμβολιαστικής δόσης, καθώς όπως είπε η χορήγηση της είναι κρίσιμη ειδικά για όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα: «Κάνουμε έκκληση να εμβολιαστούν για τη δική τους ασφάλεια», είπε.