Αρχική Υπουργεία Καμμένος για Μακεδονικό: Αποχωρούμε από την κυβέρνηση εάν έρθει στη Βουλή η...

Καμμένος για Μακεδονικό: Αποχωρούμε από την κυβέρνηση εάν έρθει στη Βουλή η Συμφωνία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Νέο μήνυμα ότι όποτε κι αν έρθει η συμφωνία για το Μακεδονικό οι Ανεξάρτητες Έλληνες θα αποχωρήσουν από την Κυβέρνηση έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος του μικρότερου κυβερνητικού εταίρου, Πάνος Καμμένος, σε μια κρίσιμη περίοδο για την κυβερνητική συνοχή. 

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υποστήριξε ότι: «Από τη στιγμή που αποφασίσει ο πρωθυπουργός τη συμφωνία αυτή να τη φέρει στη Βουλή θα πάω στον πρωθυπουργό θα του ανακοινώσω ότι αποχωρούμε από την κυβέρνηση. Θα πάω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα τον ενημερώσω ότι αποσύρουμε την εμπιστοσύνη μας από την κυβέρνηση. Θα οδηγήσω τη χώρα σε εκλογές και εάν οι πολίτες επικυρώσουν τη συμφωνία ας πάρουν την ευθύνη», τόνισε.

Ο κ. Καμμένος επανέλαβε ότι τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος: «Η αν θέλετε υπάρχει και η άλλη λύση: Το δημοψήφισμα. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να γίνει δημοψήφισμα στα Σκόπια και όχι στην Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά

Κάρφωσε δε τη Νέα Δημοκρατία για την στάση της: Θα αποχωρήσω όποτε και εάν έρθει. Ήμουν από την αρχή σαφής. Αυτή που δεν ήταν σαφής ήταν η ΝΔ.

Σημείωσε μάλιστα αναφορικά με τον υπουργό Εξωτερικών και την πρόβλεψη του ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει με ευρεία πλειοψηφία: «Ήμουν πολύ ξεκάθαρος απέναντι και στον κύριο Κοτζιά και στον πρωθυπουργό. Είπα δεν θα επιτρέψω να περάσει αυτή η συμφωνία».

Ακούστε το οπτικοποιημένο ηχητικό της συνέντευξης :