Αρχική Δήμοι Καμίνης: “Οι μαθητές αόρατη ασπίδα προστασίας για τα αγάλματα”

Καμίνης: “Οι μαθητές αόρατη ασπίδα προστασίας για τα αγάλματα”

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στο πρόγραμμα ευαισθητοποίησης των μαθητών για τα μνημεία της πόλης, που ανακοίνωσε ο δήμος Αθηναίων, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό, Real FM.

Η υιοθεσία των αγαλμάτων από τα σχολεία της Αθήνας αποτελεί στην ουσία μία αόρατη ασπίδα προστασίας”, σχολίασε ο κ. Καμίνης και πρόσθεσε ότι σε πρώτη φάση μαθητές από 20 δημοτικά σχολείαν της Αθήνας επιλέγουν να μελετήσουν ένα άγαλμα στη γειτονιά τους και ένα ακόμη στο κέντρο της πρωτεύουσας, προβαίνοντας ουσιαστικά σε μία πράξη υιοθεσίας των μνημείου.

“Με τον τρόπο αυτά τα νιώθουν δικά τους, μαθαίνουν την ιστορία τους, τον τρόπο και τον κόπο που απαιτείται για την κατασκευή τους, αλλά παράλληλα και το κόστος οικονομικό αλλά και ευρύτερο σε τυχόν καταστροφή τους”, δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, επισημαίνοντας ότι με την υιοθεσία μνημείων από τα σχολεία και την εμπλοκή των μαθητών, γίνεται ένα μεγάλο βήμα για τη θωράκιση της ιστορίας της πόλης.  

Το πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων “Η πόλη, τα παιδιά και τα μνημεία”, το οποίο διεξάγεται σε συνεργασία με την Α΄ Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας και το Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς, έχει δύο επόμενους σταθμούς: τις 9 Απριλίου θα διοργανωθεί στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι, η “Ημέρα των Αγαλμάτων” και τις 30 Μαϊου, όπου θα παρουσιαστούν οι εργασίες των παιδιών για τις υιοθεσίες.

Ο κ. Καμίνης διευκρίνισε ότι οι πρωτοβουλίες αυτές είναι απαραίτητες, δεν υποκαθιστούν ωστόσο τον ρόλο της αστυνόμευσης. “Ο καθένας πρέπει να κάνει τη δουλειά του”, κατέληξε.