Αρχική Πολιτική Καλαφάτης: Τα μέτρα στήριξης έχουν ξεπεράσει τα 14 δισ. ευρώ

Καλαφάτης: Τα μέτρα στήριξης έχουν ξεπεράσει τα 14 δισ. ευρώ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Για τη μεγάλη στήριξη που έχει δώσει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στους εργαζόμενους η κυβέρνηση, μίλησε ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης. Μάλιστα, ο ίδιος υπογράμμισε ότι τα μέτρα στήριξης για όλες τις επιχειρήσεις το 2020 έχουν φτάσει στα 24 δισ. ευρώ και τα 14 δισ. για το 2021.

Ο ίδιος αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Karfitsa” το εξής: «Η κυβέρνηση εξαντλεί κάθε δυνατότητα στήριξης της μικρομεσαίας επιχείρησης ως την ώρα που θα μπορέσει να βάλει μπρος τις μηχανές της».

«Μπορεί λοιπόν εύκολα να καταλάβει ο καθένας τι θα γινόταν, αν  ακολουθούσε τις κραυγές του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούσε να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα στήριξης στην αρχή της πανδημίας”, προσθέτει και επισημαίνει ότι “ο  κ. Τσίπρας και οι σύμβουλοί του στα οικονομικά ξέρουν πολύ καλά ότι δεν πρόκειται να κληθούν ποτέ να υλοποιήσουν τις υποσχέσεις τους και δεν δυσκολεύονται να  μοιράζουν λαγούς με πετραχήλια. Ένα δεν φαίνεται να κατάλαβαν: Ότι τώρα πια οι Έλληνες τους είδαμε, τους μάθαμε, τους ξέρουμε».

Ο κ. Καλαφάτης σημειώνει ότι δέσμευση της κυβέρνησης είναι “να συνεχίσει τη στήριξη για όσο οι επιχειρήσεις σηκώνουν τα βάρη της άμυνάς μας απέναντι στην πανδημία” σημειώνοντας ότι “τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων, εργαζομένων και ανέργων κατά το 2020 έφτασαν τα 24 δισ. ευρώ ενώ για το 2021 έχουν ήδη ξεπεράσει τα 14 δισ.” . Τονίζει, ακόμη ότι “επιπλέον για τις επιχειρήσεις εστίασης που έμειναν κλειστές για μεγάλο χρονικό διάστημα έχει ετοιμαστεί μια νέα  δράση, προϋπολογισμού 330 εκατομμυρίων ευρώ, για την παροχή κεφαλαίου κίνησης με σκοπό την στήριξή τους για την αγορά πρώτων υλών τους 2-3 πρώτους μήνες επανεκκίνησης της λειτουργίας τους”.

Αναφερόμενος στον αγώνα για την αντιμετώπιση της πανδημίας σημειώνει: “έχουμε σπουδαίο ανθρώπινο δυναμικό  στο χώρο της υγείας και όλοι οι Έλληνες είμαστε ευγνώμονες για όσα μας πρόσφεραν στους δύσκολους μήνες της πανδημίας”.

Σε ερώτηση εάν η υγειονομική κρίση επηρέασε την εξέλιξη των μεγάλων έργων της Θεσσαλονίκης επισημαίνει ότι “η Θεσσαλονίκη βρίσκεται πια μπροστά σε μία νέα προοπτική που  δημιουργεί αυξημένες προσδοκίες και ελκύει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον. Πέρα μάλιστα από τη σειρά  των μεγάλων έργων υποδομής, σχεδιάζονται πρόσθετες παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν τη λειτουργικότητά της πόλης  και την καθημερινότητα όλων. Το πόστο που υπηρετώ, μπορεί να λειτουργεί ως επιταχυντής και στην κατεύθυνση αυτή γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια. Εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να μην χαθεί ούτε μια ώρα, καθώς έχουμε να κάνουμε πολλά για τη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία και τη Θράκη”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ