Αρχική Ελλάδα Κρήτη: Έντονες βροχοπτώσεις και εγκλωβισμένοι στο Οροπέδιο Λασιθίου – ΕΙΚΟΝΕΣ

Κρήτη: Έντονες βροχοπτώσεις και εγκλωβισμένοι στο Οροπέδιο Λασιθίου – ΕΙΚΟΝΕΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Έντονες βροχοπτώσεις, με τους δρόμους να έχουν πλημμυρίσεις και τις αγροτικές εκτάσεις να έχουν μετατραπέι σε “λίμνες”, καταγράφονται από το βράδυ του Σαββάτου στη Κρήτη και συγκεκριμένα στο δήμο Οροπεδίου Λασιθίου.

Ο δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης εφιστά την προσοχή όλων των κατοίκων της περιοχής, καθώς σε μερικά σημεία έχουν προκληθεί κατολισθήσεις. Ήδη τα συνεργεία του δήμου βρίσκονται στους δρόμους προσπαθώντας να ανοίξουν οι δρόμοι και να αποκατασταθούν τα προβλήματα.

Στο Καστέλι, η πυροσβεστική δέχθηκε κλήσεις για απεγκλωβισμό ανθρώπων ενώ, μέσα στους όγκους των νερών εγκλωβίστηκε και όχημα της πυροσβεστικής που έσπευσε προς βοήθεια. Επίσης, υπάρχουν πληροφορίες ότι τα ορμητικά νερά νερό παρέσυραν αυτοκίνητα στα χωριά Καρδουλιανός, Σκλαβεροχώρι και Αρχάγγελο.

Σύμφωνα με το meteo.gr oι βόρειοι άνεμοι και οι βροχοπτώσεις στην Κρήτη θα συνεχιστούν τουλάχιστον έως την αρχή της ερχόμενης εβδομάδας.

Οι βροχοπτώσεις αυτές οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στους ενισχυμένους βόρειους ανέμους, οι οποίοι μεταφέρουν μεγάλες ποσότητες υγρασίας προς τις ακτές και στα ορεινά της Κρήτης. Εκεί αναγκάζονται να ανυψωθούν και να συμπυκνωθούν, δημιουργώντας νεφώσεις, που προκαλούν βροχοπτώσεις.

Ο ίδιος μηχανισμός προκαλεί βροχοπτώσεις και σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως στην Εύβοια, στην Ανατολική Θεσσαλία και στη Στερεά Ελλάδα.

Δείτε εικόνες από την κακοκαιρία: