Αρχική Ελλάδα Κακοκαιρία: Καταστροφές σε Ήπειρο, Μακεδονία και Πελοπόννησο

Κακοκαιρία: Καταστροφές σε Ήπειρο, Μακεδονία και Πελοπόννησο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει το τελευταίο εικοσιτετράωρο το μεγαλύτερο μέρος της χώρας έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα και καταστροφές, λόγω της εμφάνισης πλημμυρικών δεδομένων.

Στο νομό Άρτας, σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση βρίσκονται οι κάτοικοι του Νικολάου Σκουφά, όπου έχουν υπερχειλίσει ποταμοί και ρέματα πλημμυρίζοντας μεγάλες εκτάσεις, χωρίς να εξαιρούνται σε συγκεκριμένα τοπικά διαμερίσματα.

Πηγή: arta-news.grΣύμφωνα με την ΕΡΤ, η υπερχείλιση του ρέματος Μπούση στα όρια του Δήμου, ξεκίνησε από νωρίς το πρωί και καθώς η έντονη βροχόπτωση συνεχίζονταν, πλημμύρισε και κατέστρεψε τον δρόμο Καραμούτσι-Νεοχωράκι, που κόπηκε στα δυο γι’ αυτό και έκλεισε.

Ταυτόχρονα πλημμύρισε η περιοχή από Άγιο Ταξιάρχη μέχρι Λαχαναγορά. Σύμφωνα με την δήμαρχο Νικολάου Σκουφά, Ροζίνα Βαβέτση, σε Άγιο Ταξιάρχη, Άγιο Δημήτριο Πέτα και Αμφιθέα, τα νερά έφτασαν σε μεγάλα ύψη πλημμυρίζοντας ακόμα και κατοικίες.

Την ίδια στιγμή, έντονα πλημμυρικά φαινόμενα παρατηρήθηκαν και στην πεδιάδα Κομποτίου. Εκεί, υπερχείλισαν τα νερά παραπόταμων «βυθίζοντας» την γέφυρα μπέλεϋ με κατεύθυνση την Κόπραινα, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία. Εξαιτίας των αντίξοων καιρικών φαινομένων που προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές στην περιοχή, η δήμαρχος Νικολάου Σκουφά, Ροζίνα Βαβέτση, ζητά ο Δήμος να κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Την ίδια στιγμή, οι κλήσεις προς την Πυροσβεστική ήταν δεκάδες και όλες αφορούσαν απάντληση νερού από σπίτια και επιχειρήσεις. Η Δημοτική Αρχή απευθύνει συστάσεις αποφυγής μετακινήσεων, καθώς υπάρχουν μεγάλες ζημίες ιδιαίτερα στις κοινότητες Πέτα, Κομποτίου, Νεοχωρίου, Αγίας Παρασκευής και Παχυκαλάμου.

Οι Αρχές εφιστούν την προσοχή των πολιτών που κινούνται πολύ κοντά στη ζώνη εκβολής του Αράχθου, καθώς τα πλημμυρικά φαινόμενα εμφανίζονται σχεδόν κάθε χρόνο τέτοια εποχή και σχετίζονται αφενός με καταπατήσεις παρόχθιων εκτάσεων, αφετέρου με την έλλειψη οριοθέτησης της κοίτης και συνακόλουθα με την απουσία επαρκών και αποτελεσματικών αντιπλημμυρικών έργων.

Καλαμάτα: Πτώσεις δέντρων από την κακοκαιρία
Πηγή: eleftheriaonline.gr

Προβλήματα σε διάφορα σημεία της Καλαμάτας δημιούργησε η κακοκαιρία, που βρίσκεται σε εξέλιξη από τα ξημερώματα.

Όπως χαρακτηριστικά φαίνεται και στη φωτογραφία δέντρα έπεσαν στο ανατολικό τμήμα της οδού Πραξιτέλους. Πεζοί και οδηγοί θα πρέπει να έχουν τεταμένη την προσοχή τους, καθώς υπάρχει κίνδυνος κατά την κυκλοφορία.

Αντίστοιχα προβλήματα νωρίτερα παρουσιάστηκαν και στο δρόμο Τσακώνα – Καλό Νερό.