Αρχική Ελλάδα Κακοκαιρία Daniel – Αγωνία για την Λάρισα: Φουσκώνει ο Πηνειός

Κακοκαιρία Daniel – Αγωνία για την Λάρισα: Φουσκώνει ο Πηνειός

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ώρες αγωνίας ζουν κάτοικοι περιοχών της Λάρισας καθώς βλέπουν τα νερά από τον «φουσκωμένο» Πηνειό να καλύπτουν ολοένα και μεγαλύτερα τμήματα της πρωτεύουσας της Θεσσαλίας. Όπως λένε χαρακτηριστικά στο protothema.gr «τις τελευταίες ώρες ανεβαίνει πιο γρήγορα το νερό» ενώ παράλληλα προσπαθούν ακόμα και με ποδήλατα να μετακινηθούν προς άλλες περιοχές της Λάρισας.

«Από τις 12 το βράδυ ξεκινησε αυτό. Δεν ξέρουμε τι έχει σωθεί και τι έχει μείνει. Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο» λέει άλλος κάτοικος της συνοικίας του Αγίου Θωμά στη Λάρισα.

«Στο σπίτι μας έχει 80 πόντους νερό και ανεβήκαμε πιο ψηλά, έχει γίνει χαμός», «μέσα σε 3 ώρες έγιναν όλα, χάθηκαν τα πάντα. Προλάβαμε να πάρουμε μόνο μια βαλίτσα ο καθένας» προσθέτουν άλλοι κάτοικοι της πόλης.

Έσπασε ανάχωμα του Πηνειού – Μήνυμα από το 112 για Βρυότοπο και Αμπελώνα

Ανάχωμα του ποταμού Πηνειού έσπασε και με μήνυμά του το 112 καλεί όσους βρίσκονται σε Βρυότοπο και Αμεπλώνα να απομακρυνθούν άμεσα. Με το μήνυμα ζητείται από τους κατοίκους να απομακρυνθούν προς τον Τύρναβο.

Δραματικές κυλούν οι ώρες στη Θεσσαλία, στους νόμους Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων, αλλά και στον Βόλο, καθώς δεκάδες σπίτια, ακόμη και χωριά ολόκληρα έχουν βουλιάξει στα λασπόνερα,έπειτα από τη βιβλική καταστροφή που άφησε στο πέρασμα της η κακοκαιρία Daniel. Τουλάχιστον έξι είναι οι νεκροί και έξι οι αγνοούμενοι σύμφωνα με τις αρχές.

Ο Πηνειός ποταμός υπερχείλησε και μάλιστα πριν λίγο δόθηκε μήνυμα απο το 112 λόγω αναχώματος που έσπασε με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ο Βρυότοπος και ο Αμπελώνας.

Την ίδια στιγμή, τα θύματα της φονικής κακοκαιρίας Daniel αυξάνονται, καθώς ένας άνδρας, του οποίου τα ίχνη αγνοούνταν από το βράδυ της Πέμπτης εντοπίστηκε νεκρός στη θαλάσσια περιοχή.

Πηγές: www.protothema.gr, newsique.gr