Αρχική Δήμοι Καϊτεζίδης: Ακούσαμε καλά λόγια, υποσχέσεις αλλά δεν υπάρχει η ουσία στην οικονομική...

Καϊτεζίδης: Ακούσαμε καλά λόγια, υποσχέσεις αλλά δεν υπάρχει η ουσία στην οικονομική ενίσχυση των δήμων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την ανάγκη η πολιτεία να στηρίξει έμπρακτα τους δήμους, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη προσφορά τους απέναντι σε χιλιάδες πολίτες την περίοδο της πανδημίας, επισήμανε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), κατά τη χθεσινή, πρώτη δια ζώσης συνεδρίαση του Δ.Σ.

Το θέμα έθεσε στην έναρξη της συνεδρίασης ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, τονίζοντας πως οι Δήμοι αποτέλεσαν βασικό πυλώνα του κοινωνικού κράτους, αφού από τις πρώτες κιόλας μέρες  εφαρμογής των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, στήριξαν, μέσω των κοινωνικών τους υπηρεσιών, χιλιάδες ευάλωτους πολίτες.

«Υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση και περηφάνια από όλους μας, για τη σημαντική προσφορά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία και σε αυτήν την κρίση έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο» ανέφερε ο πρόεδρος του οργάνου και πρόσθεσε πως «οι δήμοι σήκωσαν βαρύ φορτίο και απέδειξαν πως είναι ο μόνος θεσμός του Ελληνικού κράτους που μπήκε στα σπίτια των πολιτών, μέσα από τα κοινωνικά προγράμματα, όπως το «Βοήθεια στο Σπίτι», κοινωνικά παντοπωλεία και φαρμακεία και την Καθαριότητα που παρείχε χρήσιμες υπηρεσίες μέσα στην πανδημία, προστατεύοντας τους πολίτες και διατηρώντας καθαρές τις πόλεις».

Ωστόσο, όπως είπε, ο κ. Καϊτεζίδης, αυτή η μεγάλη κρίση άφησε στους δήμους και μια πικρή γεύση, γιατί  η πολιτεία δεν έδειξε ότι αναγνωρίζει έμπρακτα την μεγάλη προσφορά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, απέναντι στους χιλιάδες πολίτες που στήριξε και κάλυψε τις ανάγκες τους. «Ακούσαμε καλά λόγια, δόθηκαν υποσχέσεις, έγιναν φραστικές αναφορές, αλλά δεν υπάρχει η ουσία που αφορά στην οικονομική ενίσχυση των δήμων» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παρόλα αυτά, σημείωσε ο πρόεδρος η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και η ΚΕΔΕ «θα συνεχίσουμε να θέτουμε τα βασικά αιτήματα με πρώτο τη στήριξη και  ενίσχυση των δημοτικών ταμείων, αλλά και μια σειρά άλλων ζητημάτων που θα τα προβάλλουμε και θα διεκδικήσουμε την επίλυση τους».