Αρχική Ελλάδα Καιρός: Στο «κόκκινο» η χώρα – Που θα «αγγίξει» ο υδράργυρος τους...

Καιρός: Στο «κόκκινο» η χώρα – Που θα «αγγίξει» ο υδράργυρος τους 40 βαθμούς

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Για σήμερα Σάββατο 20 Αυγούστου σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα βόρεια και δυτικά. Από το μεσημέρι στα ορεινά ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης όμβρων στα βορειοδυτικά ορεινά. Επιδείνωση θα παρουσιάσουν οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες. Ελαφρώς αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Η θερμοκρασία, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 17 έως 34 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 19 έως 34-36, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 21 έως 37-39 βαθμούς, ενώ τοπικά στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν στους 36-37 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο και στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 5-6 μποφόρ.

Αττική
Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 28 έως 37 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 34 βαθμούς.

Ήπειρος και Θεσσαλία
Στην Ήπειρο η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 34 βαθμούς, ενώ στη Θεσσαλία από 19 έως 38-39.

Νησιά Ιονίου
Στα νησιά του Ιονίου η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς.

Νησιά του Αιγαίου και Κρήτη
Στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς.