Αρχική Ελλάδα Καιρός στην Αθήνα: «Επικίνδυνες» καταιγίδες από το μεσημέρι – Η προειδοποίηση Αρναούτογλου

Καιρός στην Αθήνα: «Επικίνδυνες» καταιγίδες από το μεσημέρι – Η προειδοποίηση Αρναούτογλου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται σήμερα στην Αθήνα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, με τον καιρό να συνεχίζει να είναι άστατος σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου, τις θερμές ώρες της ημέρας, σήμερα Πέμπτη, προβλέπονται ισχυρές καταιγίδες.

Ο καιρός αναμένεται να διατηρήσει και σήμερα τη φθινοπωρινή του εικόνα με φαινόμενα να εκδηλώνονται σε πολλές περιοχές της χώρας.

Ο Σάκης Αρναούτογλου ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό μια προειδοποίηση για τον σημερινό καιρό στην Αθήνα.

Στην ανάρτησή του αναφέρει:

«Φίλες και φίλοι από την Αττική! Κατά την ταπεινή μου γνώμη η Πέμπτη 28/5 χρήζει προσοχής όσον αφορά στην εκδήλωση φαινομένων (βροχών – καταιγίδων), πιθανώς έντονων σε αρκετές περιοχές του νομού, αλλά και δεδομένης και της μεγάλης επιφανειακής απορροής και στο λεκανοπέδιο, τα οποία και αναμένεται να εκδηλωθούν κατά τη διάρκεια κυρίως των θερμών ωρών της ημέρας! Αντίθετα για την πόλη της Θεσ/νικης η πιθανότητα για κάτι το αξιόλογο την Πέμπτη είναι σχετικά μικρή».

Δείτε τι έγραψε ο μετεωρολόγος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook

Η ψυχρή μάζα που έχει μεταφερθεί από τα βόρεια Βαλκάνια κάνει πιο ευσταθή την ατμόσφαιρα οπότε και προσεγγίζεται με περισσότερη δυσκολία η οριακή θερμοκρασία πάνω από την οποία αναπτύσσονται τα φαινόμενα αυτά.

Ο μετωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, ενημερώνει, για τον καιρό σήμερα στην Αθήνα, για τοπικά φαινόμενα, μικρής διάρκειας, κυρίως στα βόρεια τμήματα του νομού Αττικής.

Όπως αναφέρει:

«Στην Αττική δεν θα έχουμε αξιόλογα φαινόμενα και αν αυτά αναπτυχθούν θα αφορούν κυρίως τα βόρεια τμήματα. Παρόλα αυτά ακόμη και σε τοπικό επίπεδο είναι δυνατόν να δημιουργηθούν μικροπροβλήματα κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των φαινομένων αυτών τα οποία σε γενικές γραμμές θα είναι σύντομης διάρκειας».