Αρχική Ελλάδα Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Μικρή πτώση της θερμοκρασίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σήμερα Τρίτη αρχικά σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, πρόσκαιρα στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την Κρήτη, την κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και πιθανώς τις πρώτες πρωινές ώρες στην Αττική και τη νότια Εύβοια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές στα βόρεια. Α

πό το απόγευμα θα έχουμε ύφεση των φαινομένων από τα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νότιοι έως 5-6 μποφόρ, γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στα 7 με 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι 5 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση και στα βόρεια θα έχει μέγιστη τιμή τους 10 με 13 βαθμούς, στο νότιο Αιγαίο τους 16 με 18 και στην υπόλοιπη χώρα τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Από το απόγευμα βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρά, όμως από τις απογευματινές ώρες βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Λίγα χιόνια είναι πιθανόν να πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 5 μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 6 και τις βραδινές ώρες έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου.