Αρχική Περιφέρειες Καινούργιο δημοτικό σχολείο στη Νέα Μάκρη, από την περιφέρεια Αττικής

Καινούργιο δημοτικό σχολείο στη Νέα Μάκρη, από την περιφέρεια Αττικής

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ένα σημαντικό έργο για τον εμπλουτισμό των υποδομών εκπαίδευσης στη Νέα Μάκρη χρηματοδοτεί μέσω του ΠΕΠ Αττικής η περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο των στοχευμένων πρωτοβουλιών που αποσκοπούν στην επίλυση θεμάτων  της καθημερινότητας των κατοίκων στις περιοχές της Ανατολικής Αττικής που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου.

Ειδικότερα μετά την έγκριση χρηματοδότησης που υπέγραψε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου για το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Μάκρης, η οικεία Διαχειριστική Αρχή της περιφέρειας, έδωσε το «πράσινο φως» στις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ για τη δημοπράτηση της εργολαβίας, συνολικού προϋπολογισμού 3.830.000 ευρώ, μέσω ανοικτού διαγωνισμού δημόσιας σύμβασης.

Έτσι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ολοκληρώθηκε με επιτυχία μια στοχευμένη δράση ενίσχυσης της περιοχής του Μαραθώνα, σε συνέχεια των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Αττικής για την αναβάθμιση των υποδομών του δήμου και την επίλυση παγίων αιτημάτων των κατοίκων της περιοχής.

Σχετικά με το έργο, προβλέπεται η κατασκευή νέου κτιρίου, με συνολική επιφάνεια 2.239,20 τ.μ. σε οικόπεδο 2.844,76 τ.μ. στο Ο.Τ. 160 Α της 1ης Π.Ε. Δημοτικής Κοινότητας Νέας Μάκρης του δήμου Μαραθώνος. Θα έχει δυναμικότητα 300 μαθητών και θα αποτελείται από 12 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, βιβλιοθήκη, εργαστήρια φυσικοχημείας, πληροφορικής και αισθητικής αγωγής καθώς και τραπεζαρία για τις ανάγκες του ολοήμερου.

Η δράση εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 11 («Ανάπτυξη – Αναβάθμιση Στοχευμένων Υποδομών Εκπαίδευσης»), ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και πλέον έχει ενεργοποιηθεί στο 100% σε σχέση με τον εγκεκριμένο προϋπολογισμό.