Αρχική Πολιτική Κ. Σκρέκας: Οσο οι τιμές του φυσικού αερίου είναι ψηλά το ρεύμα...

Κ. Σκρέκας: Οσο οι τιμές του φυσικού αερίου είναι ψηλά το ρεύμα θα είναι ακριβό

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε υψηλά επίπεδα θα διατηρηθούν οι τιμές στην ενέργεια τόνισε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας υποστηρίζοντας οτι «είναι σχεδόν αδύνατο να εξαλειφθεί αυτή η ακρίβεια στο 100%, όσο διαρκούν αυτές οι εξαιρετικά υψηλές τιμές φυσικού αερίου, πετρελαίου και καυσίμων σε διεθνές επίπεδο».

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κ. Σκρέκας υποστήριξε πως το 50% του ρεύματος στην χώρα μας προέρχεται από το φυσικό αέριο, άρα θα έχουμε ακριβές τιμές στην ενέργεια για κάποιο διάστημα.

Σχετικά με την επιδότηση στους λογαριασμού ρεύματος, είπε πως όσον αφορά στον μήνα Απρίλιο, αυτή σχεδόν διπλασιάζεται για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Για 1.250.000 μικρές επιχειρήσεις δήλωσε μάλιστα είπε πως η επιδότηση θα φτάσει ακόμα και στο τριπλάσιο ποσό: “Από 65 ευρώ διπλασιάζουμε στα 130 την επιδότηση, αλλά δίνουμε επιπλέον 100 ευρώ, δηλαδή η επιδότηση πάει στα 230, άρα σχεδον τριπλασιάζεται για αυτές τις επιχειρήσεις”.

Πρόσθεσε ότι με την επιπλέον επιδότηση του Απριλίου και την έκπτωση της ΔΕΗ θα καλυφθεί μέχρι και το 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής, και αναδρομικά το ίδιο θα ισχύσει για τον Ιανουάριο και Μάρτιο

Στάθηκε επίσης στον ρόλο της Ευρώπης για να υπάρξει μείωση στο ράλι των τιμών Ενέργειας: “Η Ευρώπη να λάβει ρυθμιστικά μέτρα για να πέσει η πραγματική αξία του φυσικού αερίου και να δώσει μια ευρωπαϊκή λύση σε ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα”, επισημαίνοντας πως το κράτος θα συνεχίσει να επιδοτεί όσο διαρκεί η κρίση.