ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την επαναφορά του κανόνα 1πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις στο δημόσιο τομέα, προανήγγειλε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, σε περίπτωση που αναλάβει τα κόμμα του την διακυβέρνηση της χώρας.

Σήμερα ο κανόνας που είναι σε ισχύ με βάση τις μνημονιακές δεσμεύσεις της χώρας έχει μετατραπεί σε 1 πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση και ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε την επαναφορά στο μνημονιακό καθεστώς των προσλήψεων στο Δημόσιο.

Ο κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, προανήγγειλε επίσης μείωση του αριθμού των συμβασιούχων και ότι επιδίωξή του είναι να στελεχωθεί το δημόσιο κυρίως από μόνιμους υπαλλήλους.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ωστόσο ότι θα ιδιωτικοποιηθούν μια σειρά υπηρεσιών του δημοσίου τομέα.

«Εμείς, είπε, δεν μιλάμε για ένα μεγάλο κράτος ούτε πιστεύουμε κατ΄ ανάγκην ότι το δημόσιο συμφέρον πρέπει να ταυτίζεται με το κρατικό. Είναι μια μεγάλη διαφορά φιλοσοφίας που έχουμε με την αριστερά του κ. Τσίπρα, αυτό το οποίο ο κ. Τσίπρας αποκαλεί Αριστερά.

Επίσης έκανε λόγο για συγκράτηση του μισθολογικού κόστους στο δημόσιου τομέα και για μείωση των δαπανών και της σπατάλης, διευκρινίζοντας ότι δεν θα γίνουν απολύσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης ισχυρίστηκε ότι σήμερα γίνονται προσλήψεις εκεί που δεν υπάρχει ανάγκη, τονίζοντας ότι το δημόσιο πρέπει να προσλαμβάνει εκεί που έχει πραγματικά ανάγκη.

Πρώτη προτεραιότητα είναι η υγεία, δεύτερη προτεραιότητα η στελέχωση των παιδικών σταθμών με μόνιμο προσωπικό, τρίτη προτεραιότητα η παιδεία. Με αυτή τη σειρά.

«Αλλά, διευκρίνισε, και στην παιδεία πρέπει, με μια προσεκτική άσκηση, να δούμε πραγματικά πόσους καθηγητές και δασκάλους χρειαζόμαστε και πού τους χρειαζόμαστε. Υπάρχουν τεράστια περιθώρια ανακατανομής του προσωπικού του δημοσίου μέσα από μία διαδικασία αξιολόγησης και κινητικότητας».