Αρχική Πολιτική Κ. Καραμανλής: Θα κυκλοφορούν 1.500 λεωφορεία το επόμενο τρίμηνο

Κ. Καραμανλής: Θα κυκλοφορούν 1.500 λεωφορεία το επόμενο τρίμηνο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στην ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με νέα λεωφορεία αλλά και στα μεγάλα έργα όπως η Γραμμή 4 του Μετρό και ο ΒΟΑΚ, αναφέρθηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Καραμανλής επεσήμανε πως σήμερα στην Αθήνα έχουμε 3.000 περισσότερα δρομολόγια λεωφορείων την ημέρα σε σχέση με τον Σεπτέμβριο και κυκλοφορούν 1.250 λεωφορεία από 850, μια αύξηση -όπως είπε- σχεδόν 50%.

Ανέφερε, επίσης, ότι μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου θα αρχίσουν να κυκλοφορούν σταδιακά και τα άλλα 300 λεωφορεία με leasing, μετά το πράσινο φως που δόθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Η ανανέωση του στόλου με προμήθεια νέων λεωφορείων εντάσσεται στο Ταμείο Ανάκαμψης και θα γίνει σε δύο φάσεις. Μέσα στο επόμενο τρίμηνο τα λεωφορεία θα φτάσουν περίπου τα 1.500» τόνισε ο υπουργός και προσέθεσε πως «το ζήτημα δεν είναι μόνο τα λεωφορεία, αλλά και οι οδηγοί. Για αυτό προχωρούν προσλήψεις, για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια. Δημιουργήθηκαν ειδικότερα 655 νέες θέσεις εργασίας σε ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ».