Αρχική Περιβάλλον Κ.Χατζηδάκης: Να επισπεύσουν οι κατεδαφίσεις για τα τελεσίδικα αυθαίρετα

Κ.Χατζηδάκης: Να επισπεύσουν οι κατεδαφίσεις για τα τελεσίδικα αυθαίρετα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, κι ο υφυπουργός, Νίκος Ταγαράς, με επιστολή τους ζητούν από τους συντονιστές επτά Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας να επισπεύσουν οι κατεδαφίσεις για τα τελεσίδικα αυθαίρετα.

Η επιστολή αυτή έρχεται σε συνέχεια προηγούμενης που είχε στείλει ο κ. Χατζηδάκης στις 15.05.2020, με την οποία ζητούσε από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις να κατεδαφίσουν όσες αυθαίρετες κατασκευές βρίσκονται σε δάση, δασικές και αναδασωτέες περιοχές, περιοχές αιγιαλού – παραλίας, ρέματα και εν γένει σε προστατευόμενες περιοχές και έχουν εκδοθεί για αυτές τελεσίδικα πρωτόκολλα κατεδάφισης.

Οι επτά Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας καλούνται να ενημερώσουν μέχρι το τέλος Νοεμβρίου για τις ενέργειές τους και να προβούν είτε στην άμεση διεξαγωγή των σχετικών διαγωνισμών ανάδειξης αναδόχου, είτε στην υλοποίηση των έργων κατεδάφισης τελεσίδικων αυθαιρέτων κατασκευών, στην περίπτωση που έχει ορισθεί ανάδοχος.

«Σε αυτή σας την προσπάθεια έχετε την αμέριστη στήριξή μας» προσθέτουν στην επιστολή τους ο Κωστής Χατζηδάκης κι ο Νίκος Ταγαράς, σημειώνοντας ότι το υπουργείο μπορεί να δώσει στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις κάθε αναγκαία βοήθεια τόσο για θέματα διενέργειας των προαναφερόμενων διαγωνισμών, όσο και για οιοδήποτε τεχνικό ζήτημα.