Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

Ιταλία: Δειλά βήματα επιστροφής στην κανονικότητα – Άνοιξαν μερικές επιχειρήσεις

Με δειλά βήματα η Ιταλία αρχίζει να μειώνει τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού ανοίγοντας ορισμένες επιχειρήσεις από σήμερα, Τρίτη, όπως αποφασίστηκε από την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε.

Μεταξύ των επιχειρήσεων στις οποίες επιτράπηκε να λειτουργήσουν είναι βιβλιοθήκες, καταστήματα με χαρτικά και καταστήματα βρεφικών και παιδικών ρούχων. Ωστόσο, το μέτρο δεν είναι καθολικό καθώς σε ορισμένες περιοχές αποφασίστηκε να διατηρηθεί το «λουκέτο».

Αποφασίστηκε, επίσης, η επαναλειτουργία επιχειρήσεων που έχουν να κάνουν με επισκευές, όπως υδραυλικά. Ακόμη, επιχειρήσεις παραγωγής ηλεκτρικών υπολογιστών και χονδρέμποροι χαρτιού μπορούν να εκκινήσουν και πάλι τις εργασίες τους.

Να υπενθυμιστεί πως τα αυστηρά μέτρα της κυβέρνησης θα είναι σε ισχύ έως και τις 3 Μαΐου.

Πρόκειται για το πρώτο βήμα που γίνεται προτού τεθεί σε εφαρμογή η «δεύτερη φάση» του σχεδιασμού για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Αυτή η «δεύτερη φάση» αναμένεται να ξεκινήσει μετά την 3η Μαΐού, όταν και θα ολοκληρωθεί η καραντίνα. Εκτός, φυσικά, αν επεκταθεί περαιτέρω.

Ο Τζιάνι Ρέτζα, διευθυντής του τμήματος Λοιμωδών Νοσημάτων του Εθνικού Οργανισμού Υγείας, τόνισε πως οι σημερινές κινήσεις (σ.σ. το άνοιγμα ορισμένων επιχειρήσεων) δεν είναι σε καμία περίπτωση εφαρμογή της «δεύτερης φάσης».

Τα δείγματα από το διάγραμμα της πανδημίας στην Ιταλία είναι θετικά, ωστόσο θα χρειαστεί χρόνος για να την πλήρη επιστροφή στην κανονικότητα, σημείωσε ο ίδιος.

Στη Λομβαρδία και το Βένετο, τις περιοχές δηλαδή που επλήγησαν περισσότερο από τον κορωνοϊό, τα βιβλιοπωλεία και τα καταστήματα χαρτικών δεν άνοιξαν σήμερα.

Στην ευρύτερη περιοχή του Λάτσιο, όπου συμπεριλαμβάνεται και η Ρώμη, τα βιβλιοπωλεία θα ανοίξουν στις 20 Απριλίου «ώστε οι ιδιοκτήτες τους να έχουν χρόνο να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα», όπως η διατήρηση των απαραίτητων αποστάσεων μεταξύ πελατών και η παροχή γαντιών μίας χρήσης.

Η απόφαση της κυβέρνησης ορίζει ρητά πως όποιο κατάστημα ανοίγει θα πρέπει να ακολουθεί πιστά όλους τους κανόνες υγιεινής, όπως για να παράδειγμα να παρέχει αντισηπτικό στους πελάτες και να φορούν όλοι μάσκες όταν είναι σε κλειστό χώρο…

Διαβάστε ακόμη:

Εργαζόμενοι σε πλατφόρμες: Ο Ν.4808/2021 και η νέα Ευρωπαϊκή Οδηγία

Δείτε τι ισχύει για τους εργαζόμενους σε πλατφόρμες.

Εξίσωση τρίτεκνων οικογενειών με πολύτεκνες – Τι αλλάζει

Άρθρο της δικηγόρου Μαργαρίτας Κάρδαρη Eξετάζεται από την Κυβέρνηση να...

Τα κυβερνητικά “σπρίνγκ ρόλς” και η “έκπληξη” στον Ανδρουλάκη

Η στήλη αυτή λέει..δημοσίως όσα φτάνουν στα…ευαίσθητα αυτιά μας...

Ενημερωτικό Δελτίο

Ιράν: Οι Χούθι της Υεμένης έχουν πλέον στη διάθεσή τους βαλλιστικό πύραυλο θαλάσσιας εκτόξευσης.

Το ιρανικό ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim μετέδωσε σήμερα πως ο εκτοξευόμενος από τη θάλασσα βαλλιστικός πύραυλος Ghadr της Τεχεράνης έχει καταστεί διαθέσιμος στους Χούθι...

Σαν σήμερα : 29 Μαΐου 1453 η Άλωση της Πόλης

Η Βυζαντινή Αυτοκρατορία υπήρχε μόνο κατ' όνομα λίγο πριν την Άλωση της Κωνσταντινούπολης. Η έκτασή της περιοριζόταν κυρίως στην περιοχή γύρω από την Κωνσταντινούπολη...

Γερμανία: Ρεκόρ θανάτων από ναρκωτικά το 2023

Το 2023 καταγράφηκαν στην Γερμανία περισσότεροι θάνατοι από χρήση ναρκωτικών από ποτέ. Ο Ομοσπονδιακός Επίτροπος για τα Ναρκωτικά Μπούρκχαρτ Μπλίνερτ εκφράζει την ανησυχία του και απευθύνει έκκληση για καλύτερη πρόληψη. Σύμφωνα...

Έδωσε 13.000 λίρες για να μεταμορφωθεί σε σκύλο και τώρα θέλει να γίνει «αρκούδα» η «αλεπού» (βίντεο)

Όταν δεν έχεις που να διαθέσεις 13.000  λίρες, τότε μπορείς να μεταμορφωθείς σε σκύλο, αρκούδα ή αλεπού, αυτό δείχνει η απίστευτη και όμως αληθινή...