Αρχική Ελλάδα #IStandWithGreece: Στο πλευρό των Ελλήνων και ο υπόλοιπος κόσμος

#IStandWithGreece: Στο πλευρό των Ελλήνων και ο υπόλοιπος κόσμος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Χιλιάδες μηνύματα συμπαράστασης προς την Ελλάδα αναρτούν τα τελευταία εικοσιτετράωρα χρήστες του twitter απ’ όλο τον κόσμο. Οι περισσότεροι δηλώνουν την αλληλεγγύη τους στη χώρα μας για το μεταναστευτικό και την ασφυκτική κατάσταση που δημιούργησε στην ελληνοτουρκική μεθόριο, αλλά και στα νησιά ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τα επεισόδια που σημειώνονται τα τελευταία 24ωρα στα ελληνοτουρκικά σύνορα του Έβρου έχουν προκαλέσει την αντίδραση χιλιάδων χρηστών του μέσου κοινωνικής δικτύωσης. Ανεβάζουν βίντεο, φωτογραφίες και ρεπορτάζ μεγάλων μέσων ενημέρωσης που διαπιστώνουν ότι  χιλιάδες μετανάστες οδηγήθηκαν στα σύνορα με την Ελλάδα λόγω της πολιτικής του Ερντογάν.  Δεν είναι λίγοι εκείνοι που χαρακτηρίζουν την κατάσταση ως απόπειρα εισβολής στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα καυτηριάζουν την τουρκική στρατοχωροφυλακή που μοίραζε δακρυγόνα στους πρόσφυγες και παράλληλα έριχνε χημικά προς το ελληνικό έδαφος.

Την ίδια ώρα, μηνύματα συμπαράστασης προς την Ελλάδα αναρτούν τα τελευταία 24ωρα χιλιάδες χρήστες του twitter απ’ όλο τον κόσμο.

Μάλιστα πολλές είναι οι αναρτήσεις που συνοδεύονται από βίντεο και φωτογραφίες οι οποίες δείχνουν τις απόπειρες μεταναστών να μπουν στην Ελλάδα, αλλά και από τα επεισόδια στα σύνορα.

Πολλοί χρήστες μάλιστα, καυτηριάζουν στα σχόλιά τους τη στάση της Ευρώπης απέναντι στο πρόβλημα, επισημαίνοντας ότι η Ευρώπη δείχνει να μην κατανοεί ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι και δικά της σύνορα και παράλληλα ότι η Ευρώπη συμπεριφέρεται σα να μην βλέπει τον εκβιασμό και την εργαλειοποίηση από τον Ερντογάν του μεταναστευτικού.

Την Κυριακή, τα δύο πρώτα trends του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης είναι το #IStandWithGreece -που σημαίνει “στο πλευρό της Ελλάδας” και το #Greece_under_attack -“η Ελλάδα δέχεται επίθεση”.

Χρήστες από όλο τον κόσμο με τα «τιτιβίσματά» τους εκφράζουν έτσι την αλληλεγγύη τους προς τη χώρα μας.

Δείτε μερικά tweets: 

με πληροφορίες απο protothema.gr

Δ