Αρχική Δήμοι Ηράκλειο Αττικής: Αντικατάσταση της πεζογέφυρας του ΗΣΑΠ ζητά ο Δήμος

Ηράκλειο Αττικής: Αντικατάσταση της πεζογέφυρας του ΗΣΑΠ ζητά ο Δήμος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την αντικατάσταση της παλιάς πεζογέφυρας που καλύπτει τις γραμμές του ΗΣΑΠ ανάμεσα στις οδούς Μελ. Μερκούρη και Ικάρων, καθώς και την τοποθέτηση ασανσέρ στη νέα κατασκευή, ζητά από την διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής.

Το ζήτημα τέθηκε από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων του Δήμου Η. Μπάρμπα, προς τον πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΣΤΑΣΥ Ν. Χαιρέτα.

Όπως εξήγησε ο κ. Μπάρμπας, η υφιστάμενη πεζογέφυρα, όντας σε κεντρικό σημείο της πόλης, αποτελεί καθημερινό πέρασμα για εκατοντάδες Ηρακλειώτες και επισκέπτες του Δήμου.

Τα χρόνια δε που έχει πλέον διανύσει, την έχουν καταστήσει μη απολύτως λειτουργική, δεδομένου μάλιστα ότι δεν υπάρχει ανελκυστήρας για την διευκόλυνση των πεζών που δυσκολεύονται να χρησιμοποιήσουν τις σκάλες (ηλικιωμένοι, άτομα με κινητικά προβλήματα κτλ).

Πριν, λοιπόν, η πεζογέφυρα γίνει από μη λειτουργική, ακόμα και επικίνδυνη, ο Δήμος διεκδικεί την αντικατάστασή της και την τοποθέτηση ασανσέρ από τον υπεύθυνο φορέα για την κατασκευή των συνοδών των γραμμών του ΗΣΑΠ υποδομών, την ΣΤΑΣΥ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, οι  άνθρωποι του Οργανισμού δεσμεύθηκαν να εξετάσουν το ζήτημα, δόθηκε μάλιστα εντολή στον διευθυντή συντήρησης Υποδομής & Έργων της ΣΤΑΣΥ, Βασίλη Λιάπη, να ξεκινήσει την εκπόνηση της απαιτούμενης μελέτης.