Αρχική Διεθνή ΗΠΑ: Σε χαμηλότερο επίπεδο το δολάριο από την αβεβαιότητα των εκλογών

ΗΠΑ: Σε χαμηλότερο επίπεδο το δολάριο από την αβεβαιότητα των εκλογών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε χαμηλότερο επίπεδο περισσότερο από δύο μήνες έναντι των κύριων ανταγωνιστικών νομισμάτων σήμερα Παρασκευή, κατρακύλησε το δολάριο, καθώς η καταμέτρηση των ψήφων στις αμφισβητούμενες εκλογές στις ΗΠΑ συνεχίζεται. Οι επενδυτές αναμένουν περισσότερες απώλειες για το αμερικανικό νόμισμα.

Οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν θα είναι ο επόμενος πρόεδρος, όμως οι Ρεπουμπλικανοί θα διατηρήσουν τον έλεγχο της Γερουσίας, γεγονός που θα δυσκολέψει τους Δημοκρατικούς να περάσουν το μεγαλύτερο πακέτο δημοσιονομικών δαπανών για το οποίο πιέζουν.

Ο Μπάιντεν διατηρεί το προβάδισμα έναντι του νυν προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ωστόσο σημαντικές πολιτείες εξακολουθούν να μετρούν τις ψήφους, με τον Τραμπ να αμφισβητεί την καταμέτρηση των ψήφων, οπότε εξακολουθεί να υφίσταται αβεβαιότητα.

Ο δείκτης δολαρίου του δολαρίου έναντι μιας ομάδας 6 σημαντικών νομισμάτων έπεσε στο 92,447, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 2 Σεπτεμβρίου. Για την εβδομάδα, ο δείκτης δολαρίου έχει υποχωρήσει 1,6%, σε πορεία για τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του σε σχεδόν τέσσερις μήνες.

Η μεγάλη υποχώρηση των αποδόσεων των μακροπρόθεσμων αμερικανικών ομολόγων εξαιτίας των προσδοκιών για λιγότερες δημοσιονομικές δαπάνες, σε συνδυασμό με το ράλι των μετοχών και των άλλων επικίνδυνων περιουσιακών στοιχείων, έθεσε το δολάριο υπό σταθερή πίεση, η οποία είναι πιθανό να συνεχιστεί.

Το δολάριο υποχώρησε επίσης περαιτέρω έναντι του ιαπωνικού γιεν και διαπραγματεύεται στα 103,45 γιεν, κοντά σε χαμηλό 8 μηνών. Σε σχέση με το ευρώ, το δολάριο κινείται πέριξ του 1,184, μετά την πτώση 0,87% στην προηγούμενη συνεδρίαση. Η βρετανική λίρα διαπραγματεύεται στο 1,3140 έναντι του δολαρίου 0,1% χαμηλότερα μετά από τα κέρδη 1,23% την Πέμπτη. Η χερσαία ισοτιμία του γιουάν έπεσε στο 6,6386, αλλά παρέμεινε κοντά στο υψηλό 2 ετών που έφθασε την Πέμπτη.