Αρχική Δήμοι Ηλιούπολη: Πιλοτική πεζοδρόμηση της Λεωφόρου Ειρήνης

Ηλιούπολη: Πιλοτική πεζοδρόμηση της Λεωφόρου Ειρήνης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στα πλαίσια των δράσεων «Ηλιούπολη για τον Πεζό», την ερχόμενη Παρασκευή 26 Ιουνίου  και από τις 17:00 ως τις 22:00, εφαρμόζεται πιλοτικά η πεζοδρόμηση της Λεωφόρου Ειρήνης από το Νησάκι μέχρι την Κεντρική Πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Όπως  αναφέρει ο Δήμος Ηλιούπολης σε ανακοίνωσή του η  δράση  έγινε αποδεκτή με ικανοποίηση από τους δημότες και τον εμπορικό κλάδο της πόλης, αφού δημιουργεί ιδανικές συνθήκες περιπάτου και άνετης προσέγγισης των καταστημάτων και αναμένεται να επαναληφθεί κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου. Παράλληλα ενημερώνει ότι σε συνεργασία με το 1ο Τμήμα Τροχαίας Ν.Α. Αττικής και τον ΟΑΣΑ για την απαραίτητη εκτροπή της αστικής συγκοινωνίας και με την επίβλεψη και τον έλεγχο της Δημοτικής Αστυνομίας, πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ηλιούπολη το μέτρο αυτό.

Όπως δήλωσε  ο  Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης :«Σχεδιάζουμε μια Ηλιούπολη με λιγότερη κίνηση μηχανοκίνητων οχημάτων, με λιγότερο θόρυβο, πιο φιλική για τον πεζό, με περισσότερο χώρο για το ποδήλατο, ασφαλή για όλους μας και ιδιαίτερα για τους συμπολίτες μας με δυσκολίες κίνησης. Το μέτρο της πεζοδρόμησης της Λ. Ειρήνης αυτό ακριβώς συμβολίζει. Καλούμε τους πολίτες να το ενισχύσουν και τους επαγγελματίες της πόλης να εφαρμόσουν με υπευθυνότητα τις διατάξεις του νόμου στις παραχωρήσεις κοινόχρηστου χώρου, για να διασφαλίζεται η ελεύθερη κίνηση των πεζών, ώστε να μη χρειαστεί να επιβληθούν κυρώσεις, κατά τους ελέγχους, που θα διενεργηθούν».