Αρχική Δήμοι Ηγουμενίτσα: Διευρυμένο το “Βοήθεια στο Σπίτι” δίπλα στους ευπαθείς

Ηγουμενίτσα: Διευρυμένο το “Βοήθεια στο Σπίτι” δίπλα στους ευπαθείς

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στον Δήμο Ηγουμενίτσας, όπου μέσα από την ενεργοποίηση του διευρυμένου προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»,  προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και οι εργαζόμενοι των ΚΑΠΗ, ΚΗΦΗ, ΚΔΑΠ, Παιδικών Σταθμών (δομών που τελούν υπό αναστολή λειτουργίας), εξυπηρετούνται δημότες που αδυνατούν ή δεν πρέπει να μετακινηθούν για την εξυπηρέτηση των βασικών αναγκών τους, είναι οικονομικά αδύναμοι ή δεν έχουν οικείο περιβάλλον που να μπορεί να τους εξυπηρετήσει.

Όπως ενημερώνει ο Δήμος, μέσω του διευρυμένου αυτού προγράμματος παρέχονται οι παρακάτω υπηρεσίες: φαρμακευτική περίθαλψη, προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης, πληρωμή λογαριασμών, διεκπεραίωση αιτημάτων για δικαιολογητικά του ΚΕΠ, καθώς και κάθε άλλη προνοιακή μέριμνα σχετική με τα μέτρα αποτροπής διάδοσης του Covid-19.

Ειδικά για τους άπορους ή τους οικονομικά αδύναμους, ο Δήμος έχει μεριμνήσει για την παροχή δωρεάν σίτισης και φαρμακευτικής περίθαλψης.

Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, εργαζόμενοι των Παιδικών Σταθμών και των ΚΗΦΗ ετοιμάζουν καθημερινά γεύματα που διανέμονται από το «Βοήθεια στο Σπίτι» σε πολίτες  σε όλον τον Δήμο που τα έχουν ανάγκη.

Τα τηλέφωνα στα οποία μπορούν να απευθύνονται οι δημότες για υπαγωγή στις δράσεις του Προγράμματος είναι: 2665361145 & 61148 (Δευτέρα – Παρασκευή 08:00 – 15:00) και για επείγουσες περιπτώσεις στο 6907724367 (Δευτέρα – Παρασκευή 15:00 – 20:00).