Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Ίδρυση πολιτικού συμβουλίου στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Ίδρυση πολιτικού συμβουλίου στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Συμβούλιο που αποτελείται από βουλευτές και αιρετούς της Περιφέρειας ιδρύθηκε στην Δυτική Μακεδονία.

Η λειτουργία Πολιτικού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας αποφασίσθηκε την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Μ. Αλέξανδρος» στο κτήριο της Περιφέρειας στη ΖΕΠ Κοζάνης.

Η πρόταση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη έγινε αποδεκτή στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε και συμμετείχαν, μετά από σχετική πρόσκληση, οι βουλευτές της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας οι τέσσερις Χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες και ο Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας.

Πιο συγκεκριμένα,  το παρών έδωσαν ο Υφυπουργός Εσωτερικών και Βουλευτής Κοζάνης (Ν.Δ.) κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, ο Βουλευτής Κοζάνης (Ν.Δ.) κ.  Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο Βουλευτής Γρεβενών (Ν.Δ.) κ. Ιωάννης Γιάτσιος, η Βουλευτής Καστοριάς (Ν.Δ.) κ. Μαρία Αντωνίου, ο Βουλευτής Φλώρινας (Ν.Δ.) κ. Σταύρος Παπασωτηρίου, ο Βουλευτής Κοζάνης (ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ) κ. Πάρις Κουκουλόπουλος, η Βουλευτής Φλώρινας (Νέα Αριστερά) κ. Θεοπίστη Πέρκα, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Γρεβενών κ. Ιωάννης Τσακνάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καστοριάς κ. Δημήτρης Σαββόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης κ.  Κωνσταντίνος Βύζας και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Αθανάσιος Τάσκας ενώ στην σύσκεψη συμμετείχε και ο κ. Σεραφείμ Λιάπης, Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας.

Από την συνάντηση απουσίαζε λόγω υποχρεώσεων η Βουλευτής Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ) κ. Καλλιόπη Βέττα.

Στόχος η ενίσχυση της συνοχής

Ουσιαστικά, όπως τόνισε και ο κ. Αμανατίδης «η λειτουργία του Πολιτικού Συμβουλίου εντάσσεται στο πλαίσιο δημιουργίας συναντίληψης και ενίσχυσης της συνοχής με στόχο την στήριξη, την ανάδειξη και εφόσον απαιτηθεί, την συναπόφαση σε σημαντικά θέματα που αφορούν την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας».

Σε αυτήν την πρώτη συνάντηση, τοποθετήθηκαν όλοι οι συμμετέχοντες, η πρόταση έτυχε θετικής αντιμετώπισης και συζητήθηκε ο τρόπος λειτουργίας του Πολιτικού Συμβουλίου. (η πρόταση περιλαμβάνει και την συμμετοχή του Προέδρου της ΠΕΔ Δυτ. Μακεδονίας και κατά περίπτωση των Δημάρχων)

Αυτό που επισημάνθηκε από όλους τους συμμετέχοντες ήταν η άποψη ότι ακόμη και τα επιμέρους προβλήματα, επηρεάζουν την Περιφέρεια επομένως ο ρόλος του Πολιτικού Συμβουλίου και οι όποιες λύσεις θα έχουν θετικό, συνολικά αντίκτυπο στην αναπτυξιακή πορεία της Δυτικής Μακεδονίας.

Ανάλογα με τα ζητήματα που θα πρέπει να συζητηθούν το Πολιτικό Συμβούλιο θα μπορεί να συνεδριάζει προγραμματισμένα ή έκτακτα, σε πλήρη ή και με περιορισμένη σύνθεση αν αφορά σημαντικό θέμα τοπικού όμως χαρακτήρα ενώ ζητήματα θα μπορούν να θέτουν και οι Βουλευτές ώστε να συζητούνται στην επόμενη συνεδρίαση του οργάνου.

Σε πρώτη φάση ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, επιγραμματικά αναφέρθηκε σε μία σειρά σημαντικών θεμάτων – έργων που θα μπορούσαν να απασχολήσουν και το Πολιτικό Συμβούλιο, όπως Τηλεθερμάνσεις, (Κοζάνης, Πτολεμαΐδας, Αμυνταίου)  Πρόγραμμα ΔΑΜ, Αρδευτικά Έργα Κάμπου Φλώρινας, Φράγμα & Αρδευτικό Νεστορίου, Δίδυμο Πολυλειτουργικό Αρδευτικό Έργο Λίμνης Πολυφύτου Χιονοδρομικά Κέντρα, (Βασιλίτσας, Βιτσίου, Βίγλας/Πισοδερίου) Επανεκκίνηση Ορεινού Όγκου Γρεβενών, Οδικοί Άξονες, Σιδηροδρομικά Δίκτυα, Ολοκληρωμένο Σχέδιο Τουριστικής Ανάπτυξης για την Περιφέρεια, Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «Σιάτιστα – Άργος Ορεστικό – Καστοριά».

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις 

Διαβάστε ακόμη:

Η Εφορία ψάχνει να βρει τους φορολογούμενους εκείνους ώστε να τους επιστρέψει 241 εκατομμύρια

Η Εφορία ψάχνει να βρει τους φορολογούμενους εκείνους ώστε...

Στέφανος Κασσελάκης: Θα μείνω στη χώρα και στο κόμμα 1.000% – Θα γίνω πρωθυπουργός

Στέφανος Κασσελάκης: Θα μείνω στη χώρα και στο κόμμα...

Με βάση το μέσο μισθό της περιόδου απασχόλησης θα υπολογίζεται το επίδομα ανεργίας

Με βάση το μέσο μισθό της περιόδου απασχόλησης θα...

Β. Σπανάκης: Για μας η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων είναι πρώτη προτεραιότητα

Β. Σπανάκης: Για μας η υγεία και η ασφάλεια...

Ενημερωτικό Δελτίο

Ομόφωνο  “ΟΧΙ” του Δήμου Θερμαϊκού για την κατασκευή  ιδιωτικού θαλάσσιου φωτοβολταϊκού πάρκου 

Ομόφωνο  “ΟΧΙ” του Δήμου Θερμαϊκού για την κατασκευή  ιδιωτικού θαλάσσιου φωτοβολταϊκού πάρκου  Ομόφωνα αρνητικό ήταν σε έκτακτη συνεδρίαση του το Δημοτικό Συμβούλιο Θερμαϊκού στο αίτημα...

Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς: Συνελήφθησαν υπάλληλοι για παράνομες μεταβιβάσεις οχημάτων

Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς: Συνελήφθησαν υπάλληλοι για παράνομες μεταβιβάσεις οχημάτων Έφοδο στα γραφεία της Υπηρεσίας Μεταφορών – Συγκοινωνιών, που στεγάζονται στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς πραγματοποίησαν το...

Αφαντος στον Δήμο Ερέτριας ο 47χρονος τηλε-υπάλληλος καθαριότητας

Αφαντος στον Δήμο Ερέτριας ο 47χρονος  τηλε-υπάλληλος καθαριότητας, σε καθεστώς τηλεργασίας δούλευε από το 2021, ο δημοτικός υπάλληλος Μανώλης Καλαϊτζιδάκης Συγκεκριμένα ο φερόμενος ως «παλαιοχριστιανός» που...

Με εντολή Χαρδαλιά ξηλώθηκαν οι αφίσες Κασσελάκη για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Με εντολή Χαρδαλιά ξηλώθηκαν οι αφίσες Κασσελάκη για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ Η Περιφέρεια Αττικής, σε εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας (Ν.4954/2022 – ΦΕΚ 136Α’), προχώρησε...